Sabo: 'DORH ni USKOK me nisu kontaktirali. Iza svega stoji vrh HDZ-a!'

12.08.2013. 19:48:13

'Očito je da je HDZ na ovaj način želio da me se politički, ljudski i na svaki drugi način diskreditira. Iza svega stoji vrh HDZ-a kojima je jedino važan Vukovar. Oni se i dalje drže krilatice Vukovar mora pasti'
Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) izjavio je danas novinarima, nakon što se vratio s godišnjeg odmora, kako ga u svezi optužbi vijećnice HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marije Budimir da ju je pokušao potkupiti, nitko iz DORH-a ni USKOK-a nije kontaktirao. Marija Budimir, HDZ-ova vijećnica u vukovarskom Gradskom vijeću, koje još uvijek nije konstituirano, optužila je nedavno gradonačelnika Željka Sabu da ju je pokušao potkupiti u zamjenu za njezinu podršku SDP-u i SDSS-u u Gradskome vijeću. U svezi tih optužbi Budimir je dala iskaz i u USKOK-u. 'I dalje se držim onoga što sam već izjavio. Riječ je o pokušaju da me se diskreditira na osnovu laži i neistina', izjavio je Sabo nakon konferencije za novinare u povodu skorog početka Europskog košarkaškog prvenstva za juniorke, koje se održava u Vukovaru i Vinkovcima. Na pitanje novinara, kako komentira tekst iz nedjeljenog broja Jutarnjeg lista u kojem se Mariju Budimir spominje kao 'jednog od ključnih svjedoka u istrazi o tzv. zločinačkoj organizaciji', Sabo je kazao kako je i to potvrda da ga se željelo lažno diskreditirati s ciljem nanošenja ljudske i političke štete. Ujedno je kazao kako iza takve namjere Marije Budimir stoji vrh HDZ-a. Skandal očito mnogo ne interesira niti vrh SDP-a jer niti oni nisu sa Sabom kontaktirali u svezi svih događaja. Negirao je i da je u svezi prijave Marije Budimir s bilo kime razgovarao iz vrha SDP-a. 'Niti me je tko zvao, niti sam s i kim oko toga razgovarao', rekao je Sabo. 'Očito je da je HDZ na ovaj način želio da me se politički, ljudski i na svaki drugi način diskreditira. Iza svega stoji vrh HDZ-a kojima je jedino važan Vukovar. Oni se i dalje drže krilatice Vukovar mora pasti', rekao je Sabo.
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.