Sabo: Oduzeti Kosor status počasne građanke bio bi nezapamćeni nonsens

30.09.2013. 16:17:43

30-9-2013- 16-15-49

Prijedlog oduzimanja statusa počasne građanke Jadranki Kosor gradonačelnik Vukovara Željko Sabo nazvao je 'nonsensom' koji se ne pamti u povijesti hrvatske države.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ocijenio je danas da je inicijativa Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da se Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke Vukovara besmislena i nezapamćena u povijesti hrvatske države. 'Oni koji su joj skandirali i bacali cvijeće pod noge sada pokreću inicijativu koja je nonsens, koja je nezapamćena u povijesti hrvatske države. To je strašno', rekao je Sabo. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara poslao je vukovarskom Gradskom vijeću prijedlog za oduzimanje statusa počasne građanke Vukovara Jadranki Kosor jer je na prošloj sjednici Hrvatskog sabora odbila potpisati zahtjev za uvrštavanje točke 'Vukovar - mjesto posebnog pijeteta' na dnevni red sjednice. Stožer u prijedlogu, među ostalim, optužuje Jadranku Kosor da je 'dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara'. Ta će se inicijativa naći na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća jer je na današnjoj sjednici klub vijećnika HSP-a dr. Ante Starčevića i službeno pokrenuo proceduru uvrštavanja na dnevni red pitanje gubitka statusa počasne građanke Jadranke Kosor, a predsjednik toga kluba Igor Gavrić izjavio je da će to poduprijeti i vijećnici HDZ-a. Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo rekao je kako je - s obzirom na odnose snaga u Gradskome vijeću - vjerojatno da će se odluka o oduzimanju statusa počasne građanke Jadranki Kosor izglasati, dodajući da svatko tko se bavi politikom treba biti odgovoran. 'Ako se nazivamo političarima, trebamo biti odgovorni i prema zakonu i prema pravilima ponašanja danas, jučer ili sutra', istaknuo je Sabo te dodao kako s obzirom na sve što se u posljednje vrijeme događa u Vukovaru treba biti odgovoran kako Vukovar sutra ne bi postao grad slučaj. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.