SABORSKI ODBOR RAZRIJEŠIO KAZMIRA BAČIĆA: Odluka je donesena jednoglasno!

07.07.2021. 15:35:00

U 12 sati počela je sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora na kojoj se raspravlja o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i imenovanju obnašatelja dužnosti glavnog ravnatelja.

Prva točka dnevnog reda bila je odluka o razrješenju Bačića, a Odbor je nakon sat vremena glasovao o razrješenju Bačića, koja je donesena s 12 glasova za, odnosno jednoglasno.

Nakon toga slijedi rasprava o prijedlogu njegovog zamjenika Renata Kunića.

Mladen Čutura, predsjednik Nadzornog odbora HRT-a održao je kratak uvodni govor, u kojemu je rekao da se Nadzorni odbor sastao i vidio da se HRT nalazi u problemu.

“Činjenica je da je Bačiću određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana. Mi ne znamo što će se događati dalje. Sukladno članku 19. stavka 5. Zakona o HRT-u, određeno je da glavni ravnatelj imenuje zamjenika koji ima ovlasti i obveze glavnog ravnatelja, ako glavni ravnatelj ne ograniči njegove ovlasti u slučaju njegove odsutnosti. Otegotna okolnost je što je Bačić svom zamjeniku ograničio ovlasti u vezi zapošljavanja i preraspodjele radnika, čime je onemogućio da se odvijaju procesi rada na HRT-u. NO je donio odluku o pokretanju postupka razrješenja glavnog ravnatelja jer zbog odluke o istražnom zatvoru ne može obavljati svoju dužnost”, rekao je Čutura.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: screenshot/N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.