Saborski Odbor za ratne veterane ponovno predložio Đakića u Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja

03.12.2018. 11:38:55

NEMA PROMJENA
Saborski Odbor za ratne veterane u ponedjeljak je za svog predstavnika u Upravnom odboru Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata predložio Josipa Đakića (HDZ), koji je i ranije obnašao tu dužnost. Novim Zakonom o Fondu hrvatskih branitelja broj članova Upravnog odbora povećan je sa sedam na devet: dva su predstavnici resornog Ministarstva hrvatskih branitelja, s tim da je ministar po položaju predsjednik Odbora, po jednog predstavnika imaju ministarstva financija i državne imovine te Odbor za ratne veterane, udruge hrvatskih branitelja imaju četiri 'mjesta' u Odboru, objasio je ministar Tomo Medved. Članove UO Fonda imenuje i razrješuje hrvatska Vlada na četiri godine. U nadležnosti Upravnog odbora Fonda niz je poslova, odlučuje o izboru društva za upravljanje Fondom, donosi odluke kojima odobrava ugovore i sporazume koje Društvo sklapa za račun Fonda, odobrava Strategiju raspolaganja imovinom Fonda koju predlaže Društvo itd.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.