SAČIĆ NAKON GRUBORA PORUČIO MEDVEDU: Tomo, razočarao si hrvatske ratnike i domoljube!

25.08.2020. 17:54:00

Nakon što je državni vrh s predsjednikom Zoranom Milanovićem posjetio Grubore gdje su u Domovinskom ratu stradali nedužni civili, Srbi, mnogo je reakcija.

Vrlo je oštro reagirao saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i umirovljeni general Željko Sačić, koji je kritiku uputio predsjedniku Milanoviću i ministru branitelja Medvedu.

Ovo je objava zastupnika Sačića na Facebooku, koju prenosimo u cijelosti:

Predsjednice RH..Milanoviću..najprije ,Vi ste hodajući ” moralni uzas”, i neodgovorni ,nemoralni licemjer,prevrtljivac.. ,jer Vi osobno , u doslovnom i simboličkom značenju… u ulozi predsjednika Vlade RH (četverogodišnji mandat) BAŠ ništa..ZERO..NISTE UČINILI DA SE PRONAĐU NAJODGOVORNIJI ZA NEPROCESUIRANJE TOG višestrukog UBOJSTVA (NE RATNOG ZLOČINA,jer je rat “OLUJA” na tom području davno prije ,odlukom državnog vodstva, završio.).

Također,neshvatljivo je da u toj najmočnijoj državnoj ulozi, ,niste učinili ništa ,baš ništa ,da olakšate svakodnevni život tamošnjim, preostalim žiteljima Grubora i Plavna, da im uredite komunalnu infrastrukturu,da ih zaposlite,da na neki primjeren način pomognete obitelji žrtava tog zločina…da dostojno obilježite mjesto tog njihovog poratnog stradanja. Do prekjučer,nije bio ni uređen put od makadama do Grubora,već je to bila samo jedna velika vododerina,obrasla gustim šipražjem .

Na državnoj razini , u vrijeme Vašeg mandata,da zahtijevate i inzistirate od tadašnje Vučićeve Srbije ,na doprinosu otkrivanju sudbine nestalih tijekom DOR-a ..da istrajete na razrješenju sudbine logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Da podržite i primjereno zatražite od DORH-a procesuiranje svih ratnih zločinaca ,četnika,odgovornih za Vukovarsku ,Podunavsku,Škabrnjsku ,Vočinsku,Banijsku,Kordunsku,Ličku,Ravno Kotarsku,Kninsku,Sinjsku,Cetinsku,Dubrovačku dramu, tragediju i masakre,,za procesuiranje odgovornih za 153 masovne grobnice hrvatskih ljudi,za progon 500 000 Hrvata iz svojih ognjišta ..masovna ranjavanja,silovanja, sijanja minskih polja po Hrvatskoj,,preoravanja 100 katoličkih grobalja u okupiranom dijelu Hrvatske..rušenja 600 Katoličkih Crkava i bogomolja..naknade najmanje 43 milijarde dolara prouzročne ratne štete od velikosrpskog agresora…nezainteresiranost istraživanje za ubojstva 402 djece tijekom Domovinskog obrambenog rata..i za štošta drugog, s tim u svezi..

Isto tu nebrigu, neodgovornost,kukavičluk, neaktivnost , “moralnu i emotivnu tupost” , također s Vama zajedno, dijele i aktualni predsjednik Vlade RH, Plenković ,te i njegov (danas tamo nazočni,”ucviljeni” i “visokocivilizirani” ) potpredsjednik Vlade,Medved..kao i njihovi ministri…

Svi vi ste,dakle, DANAS odgovorni (MORALNO ,POLITIČKI I PRAVNO),zajedno sa vašim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem,vašim policijskim i političkim prijateljima,stranačkim drugovima, i ideološkim istomišljenicima, da dan danas(25.g. iza tih ubojstava) neznamo tko je odgovoran ! Tko to tada, 25.08.1995.g. ( i danima ,tjednima,mjesecima i godinama iza ) , nije izvršavao svoje ,Ustavom i zakonom (Zakonom o kaznenom postupku,Zakonom o policiji, Zakonom o državnom odvjetništvu, i dr.) jasno predviđene dužnosti i ovlasti, tko tada i zašto nije poduzimao ” mjere i radnje ” ,predviđene tada važećim zakonskim i podzakonskim propisima i pravilima Kriminalistike ,kako bi se rasvijetlila ta ubojstva.+,što je učinjeno tek godinama poslije pred Haskim sudom.

Stoga danas vaše pojavljivanje i lijevanje “krokodilskih suza” , zapomaganje za “pravdom” u Gruborima nije znak nikakvog iskrenog žaljenja,solidarnosti i tuge za pobijenim žrtvama srpske nacionalnosti, već je to PRIJE SVEGA, vaš ,prijezira vrijedan , dnevno politički ,manipulativan , bešćutan , protuhrvatski akt, poduzet samo sa jednom jedinom svrhom:

– da se pred mladim hrvatskim naraštajima dodatno kriminalizira Domovinski obrambeni rat i njegovi sudionici,

-da se (unatoć ogromnom i nemjerljivom nesrazmjeru) izjednači krivnja između velikosrpskog agresora i hrvatske žrtve u Domovinskom obrambenom ratu,

– da se teret krivnje za agresivni ratnozločinački pohod velikosrpskog ,četničkog stroja,prebaci i na hrvatska leđa

– da se DOR, proglasi i službeno zločinačkim i građanskim ratom,

– i najvažnije,da se na silu ,bez pravde,bez poštenja i morala, “pomirimo” sa nepokajanim,neprocesuiranim velikosrpskim ratnim neprijateljem,(Vučičevom Srbijom,radi njenog hitnog uguravanja u EU), koji Hrvatskoj,hrvatskom narodu ,ne želi dobro,koji ne želi Hrvatima slobodan razvitak, i napredak..već nas opet želi “zauzdati”,zarobiti ,pokoriti, kao u nekim davnim ,prošlim vremenima..pogubnim za Hrvate.

Mi ,slobodoumni,neuhljebljeni,neumreženi,nekorumpirani Hrvati u Domovini i iseljeništvu,na taj njihov trik i bezprizornu zlouporabu žrtava iz Grubora,nikad ne smijemo “pasti”,niti i pristati..jer je on dugoročno ,(poput četničkog mita o “genocidnosti Hrvata “) sudbinski opasan za sam opstanak hrvatskog naroda i njegove ,krvlju stečene slobode.

Mi,hrvatski suverenisti nikada ne smijemo pristati i prihvatiti taj njihov protuhrvatski Plan,nakanu, apel, da : “zaboravimo (četničku,velikosrpsku,nekažnjenu i opasnu ) prošlost i okrenemo se (porobljenoj srpskohrvatskoj) budućnosti…”.Ne,nikada više,dovboljno je bilo 1918.,1939.,1941.,1945.,1971.,1990…

Tomo Medved,,razočarao si iskrene,humane,domoljubne i hrabre hrvatske ratnike..hrvatske domoljube..Nemoj se dodatno srozavati..nemoj javno lagati,,.nemoj politički manipulirati…nemoj braniti neobranjivo.. Razmisli kako ćeš, s kim i gdje ..poslije. a to “poslije” će ubrzo doći, sjeti se kolege Damira Krstičevića..i mnogih drugih.

Na kraju..i ja,kao čovjek,hrvatski branitelj, koji je sa svojim hrabrim ratnim suborcima spasio,zaštitio tijekom Domovinskog obrambenog rata, mnoge i mnoge ljudske živote,različitih ljudi,različitih dobi,spola,nacionalnosti i vjera, od smrti ,ranjavanja,zarobljavanja..po cijenu vlastitih života.(.kao i svi drugi normalni ljudi ) , nikad nismo i nikad nećemo opravdavati i biti ravnodušni na ubojstva -nevinih.

Izvor: Total.info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.