Sahrana žrtava rata pronađenih u masovnoj grobnici u Sotinu

14.10.2013. 09:05:19

14-10-2013- 9-03-03

Danas se otvara spomen-obilježje masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata 'Šuma Jelaš' u općini Tompojevci u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u 13 sati će biti sahranjene žrtve ekshumirane iz masovne grobnice.

Spomen obilježje  'Šuma Jelaš' postavljeno je u sjećanje na devet hrvatskih branitelja i civila pogubljenih 1991. u jugosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ekshumiranih iz jedne masovne i tri pojedinačna groba u Šumi Jelaš. U 13 sati, na mjesnom katoličkom groblju u Sotinu predviđen je zajednički ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka četiri hrvatska branitelja i sedmero civilnih žrtava, ekshumiranih u travnju 2013. iz masovne grobnice u Sotinu. Nazočit će ministar branitelja i izaslanik Vlade RH, Predrag Matić, izaslanik predsjednika Republike Vinko Kovačić te vukovarski gradonačelnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.