Sajam braniteljskih zadruga: Od pršuta i sira do autentičnih replika vatrenog oružja

28.04.2016. 18:59:19

Braniteljske zadruge služe i kao terapija i kao radno mjesto, te su iznjedrile pregršt odličnih proizvoda koji zaslužuju obilazak i kušanje Povodom 25. obljetnice osnutka 4. Gardijske brigade, na splitskoj Rivi otvoren je Sajam braniteljskih zadruga na kojemu smo zatekli svega iz domaće radinosti, od pršuta, sira, domaćeg kruha, pa sve do  cvijeća, igračaka, likera i drugih delicija koje se svakako isplati vidjeti i kušati. Štandovi su bili jako dobro posjećeni, a oni koji su uživali u izloženim eksponatima te u razgovoru s izlagačima, djelovali su i više nego zadovoljni. Braniteljskih zadruga ima iz svih dijelova Dalmacije i Hercegovine koji nisu škrtarili s izloženim proizvodima, a posjetiteljima su uz ponuđene delicije zanimljivi bili i eksponati replika oružja kojima su se vojnici služili, ali i nešto novijih modela kojima se danas služe. Većini branitelja nije ostalo skoro ništa poslije Domovinskog rata, no u suradnji jedni s drugima stvarali su zadruge kroz koje su se opustili, jer kako kažu mnogi od njih, dok se radi nema se vremena razmišljati što je bilo prije. Braniteljske zadruge služe i kao terapija i kao radno mjesto, te su iznjedrile pregršt odličnih proizvoda koji zaslužuju obilazak i kušanje. Preporučamo odlazak na Rivu i kušanje proizvoda koji će vas sigurno oduševiti. [slideshow_deploy id='60050']

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.