Samohrani otac osvojeni novac iz Potjere donirao

30.03.2017. 20:00:06

Samohrani otac osvojeni novac iz Potjere donirao: Slušao sam roditelje dok su molili Boga da im da samo ono što je za život potrebno Obećao je to svojim sinovima Nikola Kuzmičić prošli je tjedan nastupio u ‘Potjeri’ i ne samo da je pokazao zavidno znanje nego je i osvojio gledatelje neuobičajenim potezom. 48-godišnji profesor teologije u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog u samostalnom je nastupu uzeo višu ponudu, 75.000 kuna, i prošao Deana. Potom je u završnoj potjeri odgovorio na devet odnosno sva pitanja, koja je dvočlana ekipa skupila, tako da je na kraju uz nekoliko uspješnih vraćanja lovca, sa suigračem Matejom osvojio 89.000 kuna. No, ono što je uslijedilo vraća vjeru u ljude. Premda je samohrani otac jednog studenta i jednog srednjoškolca, na profesorskoj plaći, odlučio je cjelokupan osvojeni iznos dati u humanitarne svrhe, piše Srednja.hr. Tko pomno prati kvizove, možda će znati da je istu stvar već učinio u kvizu ‘Najslabija karika’. Kuzmičić od 2001. godine radi kao vjeroučitelj u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog. Ne smatra se velikim kvizašem, no neko je vrijeme bio dio ekipe u pub kvizu, a osim Potjere prethodno je zaigrao na ‘Najslabijoj karici’. Govoreći o odluci da osvojeni iznos donira u humanitarne svrhe, kaže da ideja nije u potpunosti njegova, a za portal Srednja.hr otkrio je što stoji iza te priče: ‘Novci mi nisu bili motiv za sudjelovanje u kvizu, nego je to bio izazov i želja da iskušam nešto što još nisam. Razgovarajući sa svojim sinovima (to su ta moja dva dečka!) zaključili smo da ćemo eventualni novac darovati u humanitarne svrhe. To smo već napravili kad sam u kvizu Najslabija karika osvojio 14.000 kuna. Još u djetinjstvu sam slušao roditelje, koji su molili citirajući biblijsku Knjigu Mudrih izreka, da im Bog ne da ni bogatstva ni siromaštva, nego ono što je za život potrebno. Bog me je blagoslovio dvjema zdravim rukama i zdravom pameću da pošteno zarađujem i u miru kruh svoj jedem. Stalo mi je odgojiti svoje sinove da se uzdaju u taj Božji dar i u svojim životima, a ne da se nadaju nekim izvanrednim čudesima. Zato mi se učinilo neprikladnim zadržati novac za sebe pa smo ga odlučili dati onima kojima je potrebniji.’ Napomenuo je da kao samohrani otac s dečkima od profesorske plaće živi vrlo skromno, no novac nisu dali od svog viška, nego ono što nisu ni planirali imati. Iznos su podijeljen na dijelove od nekoliko tisuća kuna dali raznim organizacijama i ljudima kojima je potreban. Kako je izgledao njegov nastup, pogledajte u snimci ‘Potjere’:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.