Samoubojstvo koje je potreslo Kanadu: Hrvat skočio sa osamnaestog kata zajedno sa bolesnom ženom

30.10.2013. 11:30:18

1_175984

Tijela nesretnih staraca pronašla je susjeda, koja je mislila da se radi o neslanoj šali zbog proslave Halloweena. "Bili su najljepši par na svijetu", rekla je kroz suze.

Vladimir Fiser (89) i njegova žena Marika Ferber (84) izvršili su samoubojstvo skokom sa 18.-og kata svog nebodera u Torontu (Kanada). Ovo je samoubojstvo potreslo Kanadu – Vladimir je skočio u smrt sa Marikom jer ona nije mogla podnijeti bolove koje joj je stvarala bolest.

Tijela nesretnih staraca pronašla je susjeda, koja je mislila da se radi o neslanoj šali zbog proslave Halloweena. "Bili su najljepši par na svijetu", rekla je kroz suze. Marika je, pišu kanadski mediji, dugo vremena bila bolesna. Posljednjih godina veliku su joj bol stvarala leđa i noga, zbog čega je morala koristiti hodalicu.

Vladimir je rođen 1924. u Hrvatskoj. Nakon što je nekoliko godina proveo u izbjeglištvu, u Hrvatsku se vratio nakon Drugog svjetskog rata i diplomirao ekonomiju na zagrebačkom Sveučilištu.

Imao je običaj sjediti u predvorju zgrade i gledati prolaznike. "Jednom sam mu rekla da izgleda vrlo usamljeno. Odgovorio mi je da dolazi ovdje svaki dan samo gledati te da je usamljen jer mu je žena u stanu i nije dobro. Sjela sam kraj njega.", svjedoči Vladimirova susjeda.

Dvostruko samoubojstvo još se uvijek istražuje.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.