Samsung prvi po pristupanju internetu s mobilnih uređaja

11.07.2013. 18:48:48

11.7.2013

Googleov preglednik Chrome u SAD-u je prvi put prestigao Microsoftov Internet Explorer.

Piše: ba/VLM
Samsung je prošli mjesec prestigao Apple i prvi put zasjeo na prvo mjesto po pitanju posjećivanja internetskih stranica s mobilnih uređaja na globalnoj razini, pokazuju podaci statističke tvrtke StatCounter. Googleov preglednik Chrome u SAD-u je također prošli mjesec prvi put prestigao Microsoftov Internet Explorer. Dok je Nokia prije godinu dana vodila u korištenju interneta na globalnoj razini, Samsung je s 25,47 posto udjela prestigao i Apple (25,09%) i Nokiju (21,96%) i zauzeo prvo mjesto. U SAD-u i Velikoj Britaniji pak Apple i dalje ostaje na čelu. Chrome, koji je u svibnju 2012. godine postao najkorišteniji preglednik na globalnoj razini, sada je prvi put prestigao Internet Explorer u SAD-u. Chrome je u lipnju držao 34,02 posto udjela, dok je godinu dana prije taj udio bio 23,84 posto. Internet Explorer u istom je razdoblju pao s 40,89 na 32,46 posto. >> Apple silno želi razvod od konkurenta Samsunga
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.