Sandra Švaljek podnijela ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika Zagreba

27.03.2015. 10:42:30

U mučnim i teškim okolnostima hapšenja gradonačelnika preuzela sam odgovornost - poručila je Sandra Švaljek Sandra Švaljek, dosadašnja zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, podnijela je ostavku na mjesto zamjenice. Potez je to kojeg je i najavila u slučaju da joj Bandić ukine punomoć. Iskazano nepovjerenje Milana Bandića Švaljek drži isključivo političkom odlukom, a nikako ne posljedicom njezina lošega vođenja grada. Uvjerena sam da je ovo politički utemeljeno i da nije uzrokovano krivim potezima. Vraća se na posao u Ekonomskom institutu - Radila sam savjesno i odgovorno rukovodeći se najboljom praksom vođenja europskim gradova. U mučnim i teškim okolnostima hapšenja gradonačelnika preuzela sam odgovornost - poručila je Sandra Švaljek te naglasila kako sada jedinoj preostaloj zamjenici gradonačelnika Bandića Vesni Kusin želi "snagu i čvrstinu u vođenju grada" te poručila kako vjeruje da će se znati nositi sa zahtjevnom dužnosti. Primopredaja dužnosti započela je već jučer, a završit će do kraja dana. Sandra Švaljek svojom ostavkom vratiti će se na posao u Ekonomskom institutu, a hoće li aktivirat mandat u Skupštini na kojega ima pravo još će razmisliti, kao što će i razmisliti hoće li se kandidirati za gradonačelnicu grada Zagreba kada se raspišu izbori. "Svakome tko je slagao takav scenarij, svaka čast" Podsjetimo Sandra Švaljek i Vesna Kusin su jučer za vrijeme trajanja Gradske skupštine u tijeku rasprave u punoj dvorani zaprimile kuverte, jedna sa punomoći, a druga sa razrješenjem. Kuverte im je uručio Robert Ljutić, ne mareći za nikakav protokol. - Da će se stvari ovako razviti dugo se u medijima spekuliralo. Sam način bio je teatralan, a svakome tko je slagao takav scenarij, svaka čast - poručila je Sandra Švaljek.

Zagreb ostaje na jednoj zamjenici gradonačelnika

Grad Zagreb ostaje na jednoj zamjenici koja će nastaviti obnašati dužnost gradonačelnika sve dok je Milan Bandić u pritvoru. O svim ključnim potezima Kusin se mora konzultirati sa Milanom Bandićem. Hoće li biti "poslušnija" od Sandre Švaljek tek će se vidjeti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.