Saša Burušić pušten iz Remetinca

29.05.2013. 18:38:31

Saša Burušić, sin načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića, pušten je iz istražnog zatvora nakon što je u državnom odvjetništvu iznio svoju obranu, potvrdio je njegov branitelj Darko Maržić. "Burušić je jučer i danas iznosio obranu nakon čega je državni odvjetnik zaključio da nije nužno da ostane u istražnom zatvoru. Po prijedlogu državnog odvjetnika sudac istrage pustio ga je na slobodu", izjavio je Maržić Hini.   Zbog više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava počinjenih tijekom 2011. i 2012. Burušić se u Remetincu nalazio od travnja.   Sina prvog zagrebačkog policajca sumnjiči se da je krivotvorio dokumentaciju nekoliko tvrtki u kojima je prikazivao da su razne osobe njihovi zaposlenici, iako oni to nisu bili.   Potom je pomoću takvih krivotvorina navodno "realizirao kredite za sebe i druge, na štetu većeg broja osoba koje su te kredite potom morale otplaćivati".   Kada se za navodne nezakonitosti 27-godišnjeg Burušića doznalo u javnosti ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije prihvatio ostavku načelnika zagrebačke policije, iako je Goran Burušić svoj mandat stavio na raspolaganje. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE
 
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.