Sastanak ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a

18.08.2022. 14:50:00

Ministar Medved zahvalio je Marku Flemingu na dosadašnjoj partnerskoj suradnji, a posebno na prepoznavanju problema s kojima se susreće braniteljska populacija i potpori u rješavanju istih

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima, 17. kolovoza 2022. u Ministarstvu hrvatskih branitelja primio je privremenog otpravnika poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu Marka Fleminga sa suradnicima.

Posebna pozornost na sastanku posvećena je pitanju osoba nestalih u Domovinskom ratu, osobito izostanku suradnje Republike Srbije, što predstavlja ključnu prepreku napretku u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnoga pitanja. Pritom su raspravljani mogući modaliteti pomoći Sjedinjenih Američkih Država u rješavanju pitanja nestalih osoba.

Nadalje, na sastanku je izraženo zadovoljstvo zbog partnerske i iznimno uspješne suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja i Sjedinjenih Američkih Država u pronalaženju žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Sudionici sastanka razmotrili su trenutnu sigurnosnu situaciju u Europi u odnosu na Rusku agresiju na Ukrajinu.

Ministar Medved zahvalio je Marku Flemingu na dosadašnjoj partnerskoj suradnji, a posebno na prepoznavanju problema s kojima se susreće braniteljska populacija i potpori u rješavanju istih.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Izvorni autor: MHB/Foto: MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.