SAUCHA IZVISIO: Vrhovni sud odbio žalbu Tomislava Sauche

30.01.2019. 17:58:14

Vrhovni sud odbio je žalbu bivšeg predstojnika premijerova ureda Tomislava Sauche kojom je tražio da se iz spisa u tzv. aferi dnevnice izdvoji vještačenje Sauchinih potpisa. Tu informaciju kratkom je porukom Hini potvrdio Sauchin branitelj Darko Maržić. Sauchina obrana podnijela je žalbu Vrhovnom sudu nakon što je optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda 19. rujna odbilo prijedlog da se iz spisa izdvoje Sauchini potpisi, smatrajući da je grafološko vještačenje tih potpisa nezakonito. Riječ je o optužnici koja je u ožujku bila vraćena Uskoku na doradu, također nakon zahtjeva obrane da se iz spisa izdvoji grafološko vještačenje Sauchinih potpisa, koje smatraju nezakonitim. Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580.000 kuna. U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko, nekadašnjom “krunskom svjedokinjom” u tom slučaju. No, nju terete da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. po Uskokovim tvrdnjama samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića, te zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.