Savo Štrbac: Kapetan Dragan se boji da će ga u hrvatskom zatvoru otrovati

13.12.2014. 12:07:22

NAKON što je australski Savezni sud u Canberri odbacio žalbu Dragana Vasiljkovića, zvanog Kapetan Dragan, o izručenju Hrvatskoj gdje ga očekuje suđenje za ratne zločine, mučenje i ubijanje ratnih zarobljenika,  oglasio se  Savo Štrbac, direktor nevladine organizacije Veritas. Štrbac kaže  da je “zatečen, ali ne i iznenađen odlukom suda u Australiji da odbaci sve žalbe Dragana Vasiljkovića, na planirano izručenje u Hrvatsku”. Tvrdi da mu je Kapetan Dragan u posljednjem razgovoru rekao kako očekuje ovakav epilog, ali da “on živ neće otići u Hrvatsku”.savo-strbac-porucio-kapetanu-draganu-da-se-preda-hrvatskoj-504x335-20100414-20101019013736-289775[1] - Kapetan Dragan se nikada nije bojao bilo kojeg suda, ali ima paničan strah od hrvatskog zatvora. Govorio mi je da se boji kako će ga tamo mučiti ili otrovati. Rekao mi je kako živ neće doći u Hrvatsku. Ta rečenica mi i danas odzvanja u glavi – kaže Štrbac naglašavajući kako se slučaj Kapetana Dragana i dalje nalazi u fazi istrage, “pa samim tim ne postoji ni optužnica”. - Iz svih dokaza koje sam imao priliku vidjeti, jasno je da ne postoji pravni temelj da on bude osuđen – zaključuje Štrbac. Vasiljkovićev odvjetnik je izjavio australskim medijima kako će se njegov branjenik najvjerojatnije na ovu odluku žaliti Vrhovnom sudu, ali ne vjeruje da će posljednja žalba biti usvojena. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.