Schumi još jednom operiran! Stanje bolje, ali je i dalje u životnoj opasnosti

31.12.2013. 12:49:28

f660a154387f69a99d0e349dc610a527

- Novu operaciju smo izveli kako bismo smanjili pritisak na mozak. Skeniranja pokazuju da još postoje oštećena mozga na koja moramo paziti. Operacija je trajala dva sata - rekli su liječnici iz francuske bolnice pred velikim brojem novinara.

Zdravstveno stanje Michaela Schumachera se popravlja, no još je uvijek u životnoj opasnosti. Liječnici u bolnici u Grenobleu su na konferenciji za medije objavili da su sinoć izveli još jednu operaciju na mozgu automobilističkog asa te da njegovo tijelo pokazuje napredak.

- Novu operaciju smo izveli kako bismo smanjili pritisak na mozak. Skeniranja pokazuju da još postoje oštećena mozga na koja moramo paziti. Operacija je trajala dva sata - rekli su liječnici iz francuske bolnice pred velikim brojem novinara. Liječnici su operacijom uklonili hematom na mozgu. - Situaciju bolje kontroliramo nego jučer. Ne možemo reći da je izvan opasnosti, ali smo dobili na vremenu. Sati koji su pred nama će biti ključni za oporavak. Ne može se reći da je izvan opasnosti ali je situacija bolja nego jučer - kažu liječnici. U operaciji je sudjelovalo sedmero ljudi. - Moramo pozorno pratiti situaciju jer postoji još hematoma na mozgu. Trenutno ih nismo u mogućnosti ukloniti jer nisu dostupni. Nije nam plan ukloniti ostale hematome, nego ih samo pratimo. Liječnici su naglasili da se Schumacherova obitelj zahvalila svima na podršci, ali da moli da ih se pusti na miru. - Odluka o odstranjivanju hematoma s mozga je bila teška, ali smo je donijeli u dogovoru s Michaelovom obitelji. Situacija je i dalje kritična, ali nije ista kao što je bila u ponedjeljak. Schumacher neće biti prebačen u neku njemačku bolnicu. - To ne bi imalo smisla. Ovdje ima vrhunsku njegu. Michael će ostati u umjetnoj komi... Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.