SDP-ova gradonačelnica Supetra Marković odbila Počasni bleiburški vod

12.03.2019. 20:05:20

SDP-ova gradonačelnica Supetra Marković odbila Počasni bleiburški vod pozivajući se na zabranu mise zadušnice u Austriji Društvenom mrežom Facebook proširio se dopis gradonačelnice Supetra Ivane Marković Počasnom bleiburškom vodu, koji je od nje zamolio donaciju. “Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije”, stoji u odgovoru. Gradonačelnica Ivana Marković potvrdila je kako se radi o njihovom dopisu, te kako je Počasni Bleiburški vod od Grada Supetra tražio donaciju za nastavak izgradnje cjelovitog Spomen središta žrtvama Bleiburške tragedije u Austriji. Pozivajući se na odluku austrijske biskupije Gurk-Klagenfurt, koja je odbila dati dopuštenje Hrvatskoj biskupskoj konferenciji da ove godine 18. svibnja služi misu zadušnicu na komemoraciji za žrtve Bleiburga na Lojbaškom polju u blizini Beiburga, istu je i odbila. “Vezano za dopis kojim sam odgovorila Počasnom Bleiburškom vodu kojim im odbijam dati donaciju za njihove projekte navodim da je isti vjerodostojan. Smatram da svim žrtvama treba iskazati pijetet, ali način na koji se to do sada radilo u ovom slučaju je pogrešan, na što je jasno ukazala i katolička crkva u Austriji. Jedino što mi je žao da nas je na mjesto morala staviti neka druga država”, ustvrdila je na Facebooku.

Njenu odbijenicu Počasnom bleiburškom vodu prenosimo u cijelosti: “Poštovani predsjedniče g. Vukojević, poštovani predsjedniče NO g. Šeks i poštovani voditelju Predstavništva g. Vukušić. Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi protiv okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece, dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka”, stoji u odgovoru gradonačelnice Marković.
Izvor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.