SDP-ovi vijećnici otišli sa sjednice Gradskog vijeća u Vukovaru

23.11.2017. 16:31:20

NISU SE USPJELI PRIPREMITI U Gradskom vijeću Vukovara, u kojem većinu ima koalicija HDZ-HKS, SDP ima tri vijećnika Vijećnici SDP-a u četvrtak su napustili sjednicu vukovarskog Gradskog vijeća uz obrazloženje da se nisu imali vremena za nju pripremiti zbog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. “Vladajući ovaj naš potez nazivaju politikanstvom, a ja im kažem da nije riječ o politikantstvu nego o odgovornosti prema svim građanima ovoga grada, a posebice prema onima koji su nas izabrali na ove odgovorne funkcije”, rekao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Goran Bošnjak. Po njegovim riječima, vijećnici SDP-a smatraju neprimjerenim što je sjednica Gradskog vijeća sazvana svega dva dana nakon završetka obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Šota (HDZ) smatra pak kako neodgovornost nisu pokazali vladajući već upravo vijećnici SDP-a napuštanjem sjednice Vijeća. “Održavanje sjednice im smeta jer, kako tvrde, previše je blizu danima u kojima su se Vukovarci i cijela Hrvatska prisjećali žrtve Vukovara 1991., a ja vam kažem, kako su pozivi i materijali poslani u zakonskom roku i sve je odrađeno prema poslovniku”, rekao je Šota. Dodao je kako jedini uzrok SDP-ovom napuštanju sjednice Gradskog vijeća vidi u skorašnjim unutarstranačkim izborima i borbi za pozicije unutar SDP-ove vukovarske organizacije. U Gradskom vijeću Vukovara, u kojem većinu ima koalicija HDZ-HKS, SDP ima tri vijećnika.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.