SDP-ovoj profesorici koja je pozirala s pištoljem prijeti otkaz: Policija podnijela prijavu

12.11.2020. 09:08:00

Profesorica i utjecajna SDP-ovka, Suzana Kačić Bartulović, dobit će, kako stvari stoje, otkaz u splitskoj Ekonomsko-birotehničkoj školi nakon što je otkriveno da je na svom Instagram profilu objavljivala fotografije na kojim pozira s pištoljem, a zbog čega je promptno reagirao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs kazavši kako ista ne bi smjela raditi u obrazovnoj instituciji.

Također, Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je podnesak splitskoj policiji s ciljem da se istraže sve okolnosti događaja kako bi se moglo odrediti daljnje postupanje prema Kačić Bartulović.

Kačić Bartulović je inače članica Predsjedništva splitskog SDP-a, predsjednica Savjeta za obrazovanje u SDP-u te članica Glavnog odbora SDP-a koje je ujedno i najviše tijelo te stranke.

Potvrdu o skorom uručenju izvanrednog otkaza Kačić Bartulović Večernji list dobio je iz same škole, dok je ravnateljica Neda Bartulin kazala da će postupiti sukladno svojim ovlastima.

“Svi su nastavnici škole dužni poštivati odredbe Etičkog kodeksa i ponašati se u skladu s njim, a kad odstupe od toga, ravnatelj treba postupiti sukladno svojim ovlastima”, zaključila je Bartulin.

Jučer je PU splitsko-dalmatinska izvijestila o rezultatima kriminalističkog istraživanja koje su proveli na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

“Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zbog sumnje u počinjenje gore navedenog prekršaja bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu”, kazali su iz splitske policije.

Podsjetimo, Kačić Bartulović fotografirala se s pištoljem u ljeto ove godine, a nakon što su fotografije počele kolati društvenim mrežama školi su pisali uznemireni roditelji upozoravajući nadležne da takvo ponašanje u obrazovnoj i odgojnoj instituciji nije primjereno. Kačić Bartulović prvo je u razgovoru za Večernji list kazala kako je riječ o plastičnoj igrački, no ubrzo smo otkrili da je pištolj ipak pravi te da pripada SDP-ovcu u čijem se prostoru profesorica i fotografirala.

Na svom Facebook profilu uputila je isprike svima koje je uznemirila objašnjavajući svoju fotografiju dramskim izričajem u kojem je glumila djevojku Jamesa Bonda, a novinarima je kazala kako su joj sve smonitrali politički protivnici koji ju žele ušutkati te da je podnijela kaznene prijave protiv određenih osoba zbog krađe njezine privatne fotografije s Instagrama, a koji, kako kaže, već dulje vrijeme nad njom vrše cyber nasilje.

Međutim uskoro je otkriveno i to da Kačić Bartulović u školi ima podeblji “dosje” te je više puta upozoravana na ponašanje i javne istupe od strane sadašnje i bivše ravnateljice, a nije za zanemariti ni činjenica da su nam sugovornici iz splitskog SDP-a nakon što je ova priča dospjela u javnost, priznali kako su najmanje tri člana stranke već ranije protiv nje podigli kaznene prijave i privatne tužbe zbog prijetnji, krađe identiteta i uvreda, a što je Večernjem listu potvrdio i odvjetnik oštećenih Denis Kulušić.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Foto: HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.