Sedam eksplozija zatreslo Jakartu: na ulicama leševi, tenkovi, vojska i specijalne postrojbe

14.01.2016. 08:56:09

07:20 - U Jakarti traje sukob između terorista, za koje još nije potvrđeno da su pripadnici Islamske države, te policije i vojske. Ulice Džakarte pune su dugih cijevi a vlasti su potvrdile da su u centar grada poslani i tenkovi. Lokalni mediji izvještavaju kako se šestero naoružanih muškaraca zabarikadiralo u trgovačkom centru Sarinah Mall, kojeg su u potpunosti okružile vojska, policija i mediji. Novinar Associated Pressa potvrdio je kako se prije pola sata čula eksplozija iz istog Starbucksa koji je bio meta prvog napada. Eksplozija se dogodila netom nakon što je oko 25 policijskih specijalaca uletjelo u Starbucks. Iako još nema potvrde što se dogodilo policajcima, nakon eksplozije viđeni su djelatnici hitne medicinske pomoći kako utrčavaju u kafić. Serija snažnih eksplozija potresla je u četvrtak glavni grad Indonezije Džakartu. Kako javljaju agencije, nakon detonacija, njih najmanje šest, na ulicama se začula i pucnjava, zavladao je potpuni kaos. Prema prvim informacijama, najmanje su tri osobe izgubile život, a do incidenta je došlo u podružnici Starbucksa, u blizini velikog trgovačkog centra Sarinaha. Kako javlja dopisnik agencije AFP s lica mjesta, u blizini spomenutog centra na cesti se mogu vidjeti leševi. 'Ovo je bila bomba', kratko je izjavio policijski glasnogovornik Anton Charliyan. Pozvao je sve građane da se udalje od mjesta incidenta zbog mogućnosti da ima još neeksplodiranih naprava. Reuters javlja da policija vjeruje kako je najmanje jednu eksploziju prouzročio bombaš samoubojica. Dopisnik AP-a javlja da mu je zaštitar u jednoj banci blizu Starbucksa rekao kako je vidio petoricu napadača, od kojih su se trojica raznijela. Zasad nema informacija tko bi mogao stajati iza ovih napada.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.