Šef mladeži SDP-a glumio Hitlera, hoće li ga Bero izbaciti iz stranke!

16.03.2019. 08:31:43

Predsjednik zagrebačkog Foruma mladih SDP-a Nikola Peruničić mogao bi skupo platiti fotografiji u objavi iz 2012. godine na Facebooku na kojoj “glumi” Hitlera. Zbog objave je Odbor njegove mjesne organizacije SDP-a Trešnjevka Jug donio odluku o njegovu izbacivanju iz SDP-a”, prenosi njegov izjavu Večernji list. Osim sporne fotografije kojom je, drže u SDP-u, veličao lik i djelo Adolfa Hitlera, Peruničiću se zamjeraju i tvitovi kojima je zagrebački Forum mladih SDP-a znao javno podbadati šefa stranke Davora Bernardića. Pogotovo tvit: “Zašto plačeš, ti si slagao listu za Skupštinu” objavljen nakon što je Bernardić na svom Twitteru negodovao zbog zastupnika koji su spasili zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i podržali mu proračun među kojima i HSS-ov Ilija Ćorić. Treći razlog zbog kojeg bi Peruničić mogao biti izbačen iz stranke je mail koji je procurio u medije, a prema kojemu su svi kandidati SDP-a koji su bili na ulaznim mjestima na lokalnim izborima morali na ruke donijeti novac ovisno o listi na kojoj se nalaze, a za što se također optužuje Peruničića. Sve ovo događa se uoči izbora novog vodstva Foruma mladih SDP-a koji se trebaju održati nakon EU izbora. U vrhu SDP-a kažu kako se Peruničić ima pravo žaliti i da će konačnu odluku dati Statutarna komisija. “Ako je veličao fašizam, trebalo ga je izbaciti 2012. godine kada je to i objavio”, kaže izvor iz vrha SDP-a.

U obranu Peruničića zbog objave fotografije stao je šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras koji drži da je riječ o mladenačkoj gluposti i lošem humoru. “Tko zna, možda na lokalnoj razini nemaju osjećaj za satiru kao na nacionalnoj”, kaže Maras očito aludirajući na svojedobnu Bernardićevu snažnu borbu za slobodu satire.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.