Šefica Hine tuži Glasnovića zbog poticanja na nasilje

26.11.2016. 16:14:57

Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić potvrdila je u razgovoru za N1 televiziju da će tužiti saborskog zastupnika i člana Odbora za medije Željka Glasnovića zbog govora mržnje i poticanja na nasilje. 'Ja ću njega kazneno prijaviti u ponedjeljak za govor mržnje i poticanje na nasilje, s obzirom na prijeteće pismo koje sam već zaprimila i hrpu komentara ispod njegovih statusa, koji pozivaju na to da me se ubije. Mislim da je cijela ta priča sa Odborom za medije pokazala otkud dolazi sve što se događa novinarima i stvarno očekujem da Vlada i premijer, ne Europa, netko ozbiljan nešto napravi. Sve je gore i gore, jer nitko ništa ne poduzima. Policija je sjedila na tom istom odboru gdje se predsjednika Hrvatskog novinarskog društva, Sašu Lekovića, kojemu su nedavno prepiljeni vijci na kotačima automobila, optuživalo da se služi miloševićevskim rječnikom. Na Odboru su davali izjavu o tome koliko su prijava novinara zaprimila - i nitko od njih nije trepnuo', kazala je Valentić. Valentić je za sve one koji je vrijeđaju i pozivaju na njeno ubojstvo apelirala da kad već pišu da je četnik, da pišu tu riječ sa 'č' , a ne sa 'ć'. 'To me stvarno boli i ubija', kazala je Valentić. Smatra da će biti teško skinuti imunitet Glasnoviću i Stevi Culeju, ali i da će njihovi mandati jednom završiti. 'Ne mislim da imam bogznakakve šanse, ali završit će i saborski mandati. Sve to jednom završi', navela je Valentić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.