Selak Raspudić o Đuđević: Problematično je prešućivanje slučaja Perković

25.06.2021. 17:06:00

“U svoj ovoj farsi mogli smo razotkriti ključne bolesti hrvatskog društva”, izjavila ja Marija Selak Raspudić tijekom obrazlaganja stranke u ime zastupnika kluba Mosta za vrijeme saborske rasprave o imenovanju Zlate Đurđević na dužnost predsjednice Vrhivnog suda RH. Nakon njezinog obrazloženja uslijedilo je glasovanje na kojem je sa 37 glasova za, 5 suzdržanih i 81 protiv ustanovljeno da nije donesena odluka o izboru predsjednice Vrhovnog suda.

“U svoj ovoj farsi kojoj smo svjedočili proteklih mjeseci oko ovog imenovanja, gdje je Hrvatski sabor sveden na bezvrijednu instituciju koja bi trebala sudjelovati u predstavi čiji je ishod unaprijed predodređen, mogli smo razotkriti sve ključne bolesti hrvatskog društva”, započela je Selak Raspudić svoje izlaganje. 

Posebno je naglasila problematično prešućivanje slučaja Perković od strane ljevice, ali i stav Đurđević u ovoj stvari. Pojasnila je da nije neočekivano što ljevica ne želi saznati što se događalo s udbaškim likvidacijama, “kad tamo sjede oni koji su pisali Lex Perković, a i oni koji su govorili o tome da ih je UDBA trebala i više likvidirati.”

Istodobno je prigovorila “onome što se naziva desnicom” na podmetanje lažnih informacija o stavu Zlate Đurđević u slučaju Perković koje je ona argumentirano opovrgnula. Te se laže podmeću, kaže Selak Raspudić “s ciljem da se ispadne veća Hrvatina i profitira u političkoj borbi. Podržavati laži o nekome nije domoljublje, a sudjelovati u glasovanju o nečemu čiji ste nam ishod unaprijed servirali nije Hrvatska kakvu trebamo i kakvu zaslužujemo.” Tim je riječima Selak Raspudić obrazložila da “klub zastupnika Mosta odbija biti dio cijele ove farse”.

Nakon njezinog izlaganja za riječ se, iza institucije povrede poslovnika, javila Katarina Peović iz ekstremno lijeve Radničke fronte i iznijela tvrdnju da komunizma u Hrvatskoj nikad nije bilo. “Htjela bih samo činjenično ispraviti. Komunizma u Hrvatskoj nikad nije bilo, kao ni u svijetu. Pa čisto da to utvrdimo kad se već nabacujemo sa ideološkim difamacijama.” Na njezinu izjavu predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dodijelio joj je opomenu zbog prekršaja poslovnika i komentirao: “Ne mogu Vam baš puno sada odgovarati, iako bi se o ovome dala otvoriti zaista jedna dugačka rasprava o ovoj tezi.”

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: dg/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.