Šerbedžiji prijeti američki zatvor: LENKA I RADE TUŽENI U LOS ANGELESU

28.10.2020. 09:38:00

Ekskluzivno otkrivamo ogroman dolarski dug, veći od pola milijuna dolara, koji je ostao iza Lenke Udovički i Rade Šerbedžije u Los Angelesu

Popularni glumac uvijek je tvrdo kako se vratio iz Amerike jer je mučila nostalgija. Ne, ovaj članak demistificirat će prave motive povratka Radeta i njegove supruge Lenke Udovički.

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije Rade Šerbedžija, sa drugim suprugom Lenkom te njihove tri kćeri živio je u Los Angelesu gdje su čak bili i kupili kuću za malo više od milijun dolara. Ta kuća prizemnica koja je bila u španjolskom kolonijalnom stilu nalazila se u Glendon Aveniji. Šerbedžije su kupili u srpnju 2004. godine od Abigail R Kauna i Shrikanth S Narayanana a prodali Naomi Yoelin u rujnu 2010. godineKuću naravno kupili na kredit i prodali prije povratka u Hrvatsku. Mediji u regiji hvalili su na sva zvona uspjehe bračnog para u Kaliforniji a posebno su glorificirani uspjesi na velikoj platformi Rade Šerbedžije. Iz tekstova bi se dalo zaključiti kako u američkoj tvornici snova pliva u milijunima.

Ne, puna istina miljama udaljena je od toga. Lenka i Rade muku su mučili s američkim kreditima. Američki san za većinu useljenika prava je noćna mora jer se mora puno raditi i sve što se posjeduje skopčano je s kreditnim obvezama, kamatama i porezima. Takve su nevolje sustigle i njih samo o tome nisu govorili. Portal Imeperijal.net došao je ekskluzivno u posjed dokumenata koji raskrinkavaju financijsku zbilju bračnog para, Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Iza njih su u Los Angelesu ostala porezna dugovanja koja su još uvijek aktualna. Tako smo u službenim registrima vidjeli kako su Rade i Lenka zbog nekretnina zaduženi kod više američkih banaka: Washington Mutual Bank, JP Morgan Chase Bank, National City Bank.

No, ne samo da su imali hipotekarne zadužnice, oni su ostali dužni goleme iznose za porez. Iznosi koji su navedeni u poreznim papirima kreću se od iznosa 2,335,27 dolara, preko iznosa od 178,898,68 dolara po svim zaduženjima od 511,710, 20 dolara. Zadnji, najveći iznos upisa je datum 31. prosinca 2010. Iznos od preko 178 tisuća dolara upisan je kao porezno zaduženje 2015. zasebno u Radinu i Lenkino ime, a najmanji iznos od 2,3 tisuće dolara upisan je 2014. godine , ali u svezi transakcija iz 2010. Rade je u intervjuu opisan kako su se iz Los Angelesa u Rijeku preselili 2011. godine. Dakle, nakon što su se vratili u Hrvatsku američki su poreznici uočili neplaćeni porez te je ta dokumentacija završena u Poreznom uredu Los Angelesa.

U Americi se na neplaćeni porez obračunavaju kamate pa je izgledno kako će ti iznosi samo rasti. Porezni prijestupnici su na lošem glasu tako da su njihova imena ušla u tzv. crni registar gdje se upisuju porezni dužnici, utajivači, financijski prevaranti, osobe koje su bankrotirale i sl. Sagledamo li navedeno, jasno je kako su Šerbedžije u Hrvatskoj nisu vratili na krilima nostalgije već je rezultat očito puno banalni. U Americi ne možete uknjižiti tako lako nekretnine bez hipoteke, na nekretnine se još uvijek ne plaća porez SAD-a, nitko im nije ponudio američku inačicu Brijuna da takvu lokaciju privatiziraju kao što su uspjeli u Hrvatskoj s Teatrom Ulysses. Amerika, kao svaka uređena zemlja, oštro sankcionira izbjegavanje plaćanja poreza, poglavlje kada se radi o golemim iznosima puno većim od pola milijuna dolara, pa je veliko pitanje hoće li Rade Šerbedžija i Lenka Udovički uopće više usuditi otići u Ameriku. Naime, i Lenka Udovički i Rade Šerbedžija imaju otvoren predmet u Središnjem okrugu Kalifornije Okružnog suda SAD-a (Central District of California | United States District Court).

Objavio Imperijal.net

Izvor: Imperijal.net

Izvorni autor: I.M./Foto: Imperijal

Autor: