ŠEŠELJ IMA IDEJU KAKO IPAK OSUDITI HRVATE! REVIZIJA HAŠKIH PRESUDA: ‘Nitko nije odgovarao za srpske žrtve! Hrvati bi se mogli domoći dokumenata’!

07.06.2021. 17:59:00

Srpska radikalna stranka (SRS), čiji je lider Vojislav Šešelj, ponovila je zahtjev Vladi Republike Srbije da se hitno osnuje “Institut za analizu haških presuda”.

Njihov zahtjev dolazi ususret konačnoj, odnosno pravomoćnoj presudi Ratku Mladiću odgovornom za genocid u BiH.

Njegov suoptuženik Radovan Karadžić osuđen je na doživotni zatvor u Velikoj Britaniji. Prvostupanjskom presudom, Mladić je također dobio doživotni zatvor, a obitelji žrtava očekuju da će i pravomoćna presuda biti doživotni zatvor. 

Institut za analizu haških presuda

Priopćenje SRS-a prenosimo u cijelosti:

“Činjenica da je Haški tribunal u svom neslavnom mandatu i sumnjivim postupcima uglavnom osuđivao Srbe za zločine nad Hrvatima i muslimanima, a da za srpske žrtve nitko nije odgovarao ukazuje na očiglednu namjeru da Tribunal u korist Sjedinjenih Američkih Država i velikih zapadnih sila mijenja povijest o krvavom raspadu bivše Jugoslavije.

Dokumenti bi mogli pasti u ruke Hrvatske i BiH

U Haškom tribunalu ostali su milijuni stranica nikad objavljenih dokumenata dokumenata i prijeti opasnost da taj materijal bude uništen ili predan Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini, čime bi se dodatno učinila šteta srpskim nacionalnim interesima. Zbog toga Srpska radikalna stranka ponavlja zahtjev Vladi Republike Srbije da se hitno osnuje Institut za analizu haških presuda.

Revizija haških presuda

Srpski radikali smatraju da bi se u znanstveno-istraživačkom radu tog instituta rasvijetlile mnoge činjenice koje bi mogle poslužiti kao osnova  za reviziju svih haških presuda i skidanje ljage sa srpskog naroda, koji je kroz haške presude predstavljen kao odgovoran za skoro sve ratne zločine na području bivše Jugoslavije.

Ovu obavezu Vlada Srbije mora prihvatiti zbog svih srpskih žrtava za koje nitko nije odgovarao, zbog svih nevinih, a osuđenih Srba u Haškom tribunalu i posebno radi utvrđivanja povijesnih činjenica i zaustavljanja prekrajanja povijesti od strane Tribunala i njegovih mentora i nalogodavaca”, stoji u priopćenju SRS-a.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.