Šešelj ponovno pomješao tablete pa priča gluposti

16.04.2015. 15:19:12

Šešelj tvrdi da je Hrvatska potplatila haaškog tužitelja i traži njegovu smjenu Glavni haaški tužitelj taj je novac, kaže Šešelj, navodno uzeo za posjeta Zagrebu
Vojislav Šešelj, haaški optuženik i vođa Srpske radikalne stranke, uputio je u četvrtak Haaškom sudu prigovor “zbog ometanja pravde” i zatražio razrješenje glavnog tužitelja Sergea Brammertza, pod optužbom da se u njegov slučaj umiješao jer ga je Hrvatska potplatila. “Po informacijama koje imamo, Brammertz je u Zagrebu dobio veliki novac da bi poslije roka pokrenuo ovaj postupak”, izjavio je Šešelj na konferenciji za novinare.

Brammertz traži da se Šešelj u roku od jednog dana vrati u Haag

Ustvrdio je da je Brammertz taj novac navodno dobio tijekom boravka u Zagrebu, kad su hrvatske vlasti donijele rezoluciju u povodu Šešeljevih javnih istupa nakon puštanja na privremenu slobodu. Stoga očekuje da će Haaški sud protiv Brammertza pokrenuti disciplinski postupak i razriješiti ga dužnosti. Podsjetimo, Brammertz je u utorak zatražio od žalbenog vijeća da raspravnom vijeću hitno odredi rok od jednog dana za provedbu odluke o povratku Vojislava Šešelja u haaški pritvor.
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.