Šešelj prostački izvrijeđao Kolindu Grabar Kitarović

19.01.2015. 14:48:44

Haški osumnjičenik Vojislav Šešelj je sa slobode u Beogradu prostački izvrijeđao novu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, nakon što je ona pisala UN-u i zatražila da ga se vrati u pritvor.
Nakon što je buduća nova hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju pisala UN-u i zatražila da se poduzmu koraci kako bi se Vojislav Šešelj vratio u Haag, srpski nacionalist odgovorio je u svom stilu porukom na Twitteru. Prostačke poruke kojima se Šešelj obraća Kolindi Grabar Kitarović nećemo prenositi jer su doista ispod svake razine. Kad se pomisli da ratni zločinac ne može niže, on se oglasi i uvjeri nas u suprotno. U svom pismu UN-u, Kolinda Grabar Kitarović kaže kako je "Iz razloga koji nisu posve jasni ICTY u studenom 2014. pustio na privremenu slobodu Šešelja 'iz humanitarnih razloga' zbog 'pogoršanja zdravstvenog stanja' i zatražilo da se vrati u Srbiju. Međutim, ICTY mu za privremeno puštanje na slobodu nije odredio uvjete koji su uobičajeni", te ističe kako se od Šešelja nije tražilo da se suzdrži od javnih istupa ili angažmana u političkom životu dok je na privremenoj slobodi, kao i da se Šešelj nije morao obvezati da će se vratiti u ICTY kada to od njega bude tražio sud.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.