ŠEŠELJ SUCIMA: RADIO SAM NA VELIKOJ SRBIJI!

13.06.2013. 09:09:45

Na suđenju Radovanu Karadžiću, svjedok obrane Vojislav Šešelj potvrdio je da je imao cilj stvaranja Velike Srbije, u koju bi ušle “srpska Bosna, srpska Hercegovina, srpska Makedonija, srpska Crna Gora” i veliki dijelovi Hrvatske.
MOGLI SMO IMATI VELIKU SRBIJU DA SMO BILI UPORNIJI. – tvrdi Šešelj “braneći” Karadžića

“To je bio i ostao moj generalni cilj, ali ne generalni cilj Srbije i srpskog rukovodstva. To je cilj Srpske radikalne stranke, ali nijedne druge partije.”, rekao je Šešelj odgovarajući na pitanja tužitelja Alana Tiegera. On je izjavio i kako u njegovoj Srbiji ne bi bilo nacionalnih manjina, već “nacionalno jedinstvo i sloga Srba pravoslavaca, Srba katolika, Srba muslimana i Srba ateista”. Šešelju, bivšem lideru Srpske radikalne stranke, sudi se u Haškom tribunalu za zločine počinjene u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

On je izjavio i da je ogromna većina Hrvata slijedila režim “pokojnog predsjednika Franje Tuđmana i ustašku ideologiju”, dok je Bošnjake nazvao “Srbima koji su prešli na islam.” Šešelj je svjedočio na suđenju Radovanu Karadžiću, bivšem predsjedniku Republike Srpske (RS), koji je optužen za genocid počinjen u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, teror nad civilima u Sarajevu i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Alan-Tieger1103

TUŽITELJ ALAN TIEGER MU IZNOSI SNIMKE I RIJEČI, KOJE ŠEŠELJ DOSLOVCE POTVRĐUJE I PRIZNAJE DA MU JE ŽAO ŠTO NIJE BILO VIŠE KRVI.

Prema Šešeljevim riječima, pokojni predsjednik Srbije Slobodan Milošević pružio je tijekom ratova u Hrvatskoj i BiH, ključnu pomoć tamošnjim Srbima.“Bez pomoći Srbije, ni Republika Srpska, ni Republika Srpska Krajina ne bi mogle opstati.” - rekao je Šešelj. Tužilac Tieger je potom Šešelju predočio njegovu izjavu iz BBC-jeve serije “Smrt Jugoslavije” da mu je direktno Milošević 1992. tražio da šalje dobrovoljce u BiH, te da je napad na Zvornik bio planiran u Beogradu. Šešelj je odgovorio da je ta izjava “prenaglašena” te da ju je rekao zbog sukoba sa Miloševićem.

seselj_big

REKAO SAM MUSLIMANIMA DA NAM NE PRUŽAJU OTPOR JER ĆE IZGINITI. – Šešelj

Tužitelj Tieger podsjetio je Šešelja da je, uoči rata, prijetio protjerivanjem Bošnjaka do Anadolije (Turske), a svjedok je na to uzvratio da se to odnosilo na “panislamiste, a ne sve Muslimane”.“Pozivao sam Muslimane da se ne upuštaju u rat sa Srbima, da će najviše stradati. I stradali su – od 100.000 žrtava, 50.000 do 60.000 su Muslimani. Htio sam da ih odvratim od rata i otcjepljenja BiH. Nije se bez volje Srba mogla BiH ocjepiti od Jugoslavije. Moje prijetnje bile su sračunate da ne dođe do rata.”, rekao je Šešelj.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.