ŠEŠELJA JE ’91. HRVATSKA POLICIJA UHITILA, PA PUSTILA! ‘Istina, predstavio sam se kao četnički vojvoda’

24.04.2021. 10:14:00

Dana 23. 04. 1991. godine, hrvatska policija uhitila je i privela najvećeg srpskog radikala, četničkog vojvodu Vojislava Šešelja.

Vojislav Šešelj je ubrzo i pušten na slobodu, a za ovaj skandalozan podatak hrvatska je javnost doznala prije tri godine kada je Pero Kovačević, komentirajući uhićenje i bizarno puštanje Željka Ražnatovića Arkana, napomenuo da se ista situacija dogodila i sa Šešeljom.

Da bi apsurd bio veći, ovaj ratni zločinac uhićen je neposredno nakon velikosrpskog mitinga kod Belog Manastira na kojem je Šešelj održao jedan od svojih huškačkih govora. Ovo uhićenje potvrdio je i on sam: 

Rekli su mu: ‘Gospodine, možete ići’

“Iz Srbije smo na mitingu bili Milan Paroški, ja i još neki ljudi, i poslije smo krenuli prema Bezdanu da bismo se prebacili preko Dunava u Srbiju. U samom Bezdanu hrvatski su mi policajci naoružani puškama prišli i rekli da sam uhićen, da imaju nalog da me odvedu u stanicu policije u Osijek na saslušanje, a ja sam im se predstavio kao četnički vojvoda”, ispričao je Šešelj i dodao da mu je poslije toga prišao šef policije Josip Reihl-Kir i obratio mu se riječima “gospodine, možete ići.”

Vojislav Šešelj kaže da im je tada rekao: “Zar me već puštate? Kad ja vas budem hapsio, neću vas tako brzo puštati!” Tada je ustvrdio i da misli kako je upravo zbog njega ubijen šef policije Josip Reihl-Kir, a da se oko Arkanovog puštanja dogovorio srpski i hrvatski MUP.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: SV/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.