Šestorica hrvatskih gimnastičara u lovu na medalje

13.12.2020. 10:50:00

Šestorica hrvatskh gimnastičara, četiri seniora i dva juniora, nedjelju će provesti u lovu na medalje na Europskom prvenstvu u Mersinu-

Tin Srbić, Robert Seligman i Filip Ude glavni su aduti muške gimnastičke reprezentacije koja danas u Mersinu ima samo jedan cilj: žetvu europskih medalja. Zajedno s 20-godišnjim Aurelom Banovićem, koji prvi put nastupa u finalu na parteru, kvartet će loviti odličja od 13 sati nadalje.
Prije toga će posao u Turskoj zakjučiti i dvojica juniora, Mateo Žugec i Liam Rabić, koji već o love postolje u konju s hvataljkama.

Najviše se očekuje od bivšeg svjetskog prvaka na preči Tina Srbića koji će u Mersinu pokušati otići korak dalje nego u Scecinu 2019. gdje je uzeo srebro. Konkurencija je u Turskoj doslovno prepolovljena, većina jakih reprezentacija nije se zbog covida-19 pojavila na prvenstvu, pa nije čudo što Srbić cijeli tjedan ponavlja da je favorit, piše dnevnik.Unatoč svim stresovima koje je doživio nakon dolaska na jug Turske, Srbić je kvalifikacije odradio s najboljom ocjenom 14.300.

Prije njega, u televizijskom će prijenosu finala odraditi i Banović (13.00), Ude i Selingman (13.38). Filip Ude nastupit će u jubilarnom, desetom europskom finalu.
Hrvatski su gimnastičari na europskim smotrama dosad osvojili sedam seniorskih i dvije juniorske medalje, a jedini prvak Starog kontinenta bio je Marijo Možnik na preči 2015. u Montpellieru

Izvor: Nacionalno.hr

Izvorni autor: Nacionalno.hr/Foto: Fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.