Šibenski branitelji žele napraviti spomen-sobu u gradu i spomenik na šibenskom mostu

08.12.2017. 18:28:29

ZATRAŽILI OD PLENKOVIĆA: Šibenski branitelji žele napraviti spomen-sobu u gradu i spomenik na šibenskom mostu Inicijativu da se na šibenskom mostu, kao simbolu obrane Šibenika i Dalmacije u Domovinskom ratu, napravi spomenik, a u Šibeniku spomen-soba, iznijeli su iz udruge specijalne policije Domovinskog rata Jastrebovi Šibenik na današnjem sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem održanom u Šibeniku.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas se sastao i sa predstavnicima braniteljskih udruga Domovinskog rata Šibensko-kninske županije s kojima je razgovarao o prevladavanju poteškoća braniteljske populacije i izgradnji spomen-obilježja Domovinskom ratu u Šibeniku.

Šibenski most je mjesto gdje su hrvatski branitelji 16. rujna 1991. godine zaustavili napredovanje tenkovske kolone u napadu kojim je zapovijedao ratni zločinac Ratko Mladić.

– Na sastanku smo iznijeli inicijativu da se na šibenskom mostu, koji je bio simbol obrane Šibenika i Dalmacije , napravi jedan spomenik, te da se na primjerenom mjestu u Šibeniku napravi i spomen-soba Domovinskom ratu -rekao je novinarima nakon sastanka Ivan Prenđa iz Udruge specijalne policije Domovinskog rata “Jastrebovi  Šibenik”. Pri tomu je dodao kako vjeruje da će se nakon današnjeg sastanka s premijerom uskoro pristupiti realizaciji tih prijedloga. Na novinarski upit o čemu se još razgovaralo, Prenđa je odgovorio da je bilo riječi o temama ‘koje jako muče sve hrvatske branitelje’. Očekuje da će se realizirati i zamisao o izgradnji mediteranskog centra na šibenskom području koji bi bio namijenjen braniteljskoj populaciji. Predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Šibenika Miljenko Poljičak, izjavio je kako je zadovoljan današnjim sastankom s premijerom. Obećanja o realizaciji su data. – Ova Vlada je učinila za branitelje mnogo više nego prethodne, a posebno za nas branitelje je važno donošenje novog Zakona o braniteljima od kojeg “puno očekujemo” – istaknuo je Poljičak. Uvjereni da će sve biti realizirano Trebat će tu proći dosta administrativnih poteškoća, ali se nadamo da će državne institucije osigurati prostor za memorijalnu sobu u samom Gradu Šibeniku, a Hrvatske auto ceste (HAC)omogućiti pravo mjesto za podizanje spomen obilježja na mostu na kojem smo zaustavili ratnog zločinca Ratka Mladića i njegovu srbočetničku armadu, rekli su za Braniteljski portal šibenski branitelji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.