Sigurno i vješto u prometu-Sinjski branitelji uključili se u akciju sigurnosti djece u prometu

11.09.2013. 09:46:18

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno i vješto u prometu“. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i lokalne sredine.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija „Sigurno i vješto u prometu“ organizira se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine.

Središnje događanje povodom početka školske godine održava se u Sinju po običaju na središnjem gradskom trgu, uz prigodan program i poklone za sve sudionike skupa-radionica.

Nositelj akcije u Gradu Sinju je Hrvatski autoklub – AK Dalmacija Sinj i  udruga Kultura u prometu, kojoj su se priključili djelatnici sinjskog MUP-a i BZ Patriot.Kroz radionice oslikavanja situaciia u prometu, vožnje bicikla i praćenje semafora kroz siguran prijelaz kolnika i nezaobilazne vožnje bagi vozilima oko tri stotine predškolaca iz  vrtića “Bili cvitak” i prvoškolaca iz oš fra “Pavla Vučkovića i oš “Marka Marulića”moglo je uživati u višesatnom druženju u radionici o prometu.

B.P.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.