Šimić (Most): Kaznene odgovornosti nema, Crnoja je moralan čovjek

28.01.2016. 22:08:43

KOMENTAR Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji jučer je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri Ministar branitelja Mijo Crnoja, nakon konzultacija političkih partnera i pravnika dao je ostavku ne želeći biti teret vladi, povodom toga se javnosti obratio predstavnik Mosta i saborski zastupnik Miroslav Šimić. Šimić je rekao u četvrtak navečer da se Most poštuje i slaže se s odlukom ministra branitelja Mije Crnoje koji je premijeru Tihomiru Oreškoviću dao ostavku na svoju dužnost i tako preuzeo moralnu i političku odgovornost. "U potpunosti razumijemo da za Crnoju nisu bila jednostavna ova dva dana, a nisu bila jednostavna ni za hrvatsku javnost. Ostavili smo neko vrijeme da utvrdimo sve činjenice i činjenica je da nema kaznene odgovornosti, ali postoje elementi moralne i političke odgovornosti koje je Crnoja odlučio preuzeti", rekao je Šimić novinarima pred Banskim dvorima. Naglasio je da Most poštuje sve ono što su hrvatski branitelji napravili za hrvatsku državu i što je napravio Crnoja, ali u ovom trenutku postojala je razina moralne političke odgovornosti koju je on preuzeo.  Šimić je istaknuo da je donošenje odluke trajalo dugo jer su htjeli utvrditi sve činjenice. "Kao što vidite protekla su dva dana u kojima smo razglabali. Predočio sam sve dokumente pravnim ekspertima, koji su rekli da nema nikakve krivice koju mi stavljate na teret, ali ne želim biti uteg ovoj Vladi", kazao je Crnoja. Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji jučer je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri. Podsjetimo, Crnoja se u protekla dva dana našao u središtu nekoliko skandala vezanih uz prošlost nasilničkog ponašanja, uz nelegalnu prijavu prebivališta na adresi u Samoboru, gdje se ne plaća prirez, uz nezakonit zahtjev za dodjelu zemljišta, s obzirom da je već imao riješeno stambeno pitanje, uz podizanje stambenog kredita čija je sredstva oročio, uz činjenicu da nije podnio ni zahtjev za građevinsku dozvolu za zemljište u Samoboru gdje je prijavljen, a gdje je po ugovoru morao u roku od tri godine sagraditi stambeni objekt. On je sve to demantirao.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.