Sinčić proziva Baršića za plagijat, a šuti kad mu se Vladimira lažno predstavlja kao dipl. ing.

09.02.2017. 21:12:52

U SABORU je upravo u tijeku rasprava o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, čije se ime već mjesecima spominje u aferi plagiranja. Neki od najutecajnijih naših znastvenika poput Ivana Đikića, rekli su da je ovdje riječ o čistom plagijatu i to najverojatnije nije upitno. Pitanje je samo da li će biti političke volje da se ovakva osoba udalji s mjesta ministra znanosti i obrazovanja. Oglasio se po tom pitanju danas u Saboru i Ivan Sinčić. “Jako mnogo energije se upucava u ovu raspravu, možda bismo je mogli i bolje iskoristiti. Mislim da je znanstveno mišljenje izna političkog. Ne podupirem ovu vladu, nisam je podupirao ni u prošlom sazivu. Tako ni njezine ministre. Glasat ću protiv Barišića, osuđujem plagiranje. To je izrazito štetna pojava, slično ponašanje je kumovalu lopovluku i nemoralu kojima svjedočimo. Moramo se okrenuti kulturi stvaranja, a ne varanja. Žao mi je također da trošimo mnogo energije, ovo je trebalo biti sređeno na znanstvenoj razini. Ako ste stvarno plagirali, pogledajte u sebe i dajte odmah sada ostavku. Ako niste, branite svoje stavove”, kazao je Ivan Vilibor Sinčić. Veća sramota od činjenice da nam je ministar obrazovanja optužen za plagiranje je jedino činjenica da ga za to proziva Ivan Sinčić. Naime, Ivan je svojevremeno šutio kad mu se žena, Vladimira Palfi na izbornoj listi lažno predstavljala kao diplomirani injženjer iako u to vrijeme faks nije završila, avjerojatno ga nije završila niti do današnjeg dana. Na prozivke medija da pokaže diplomu nije reagirala, nego se samo povukla iz javnosti. Živi Zid, zapravo Ivan Sinčić, Ivan Pernar i Vladimira Palfi koji su prvatizirali tu stranku, jedna su od najvećih prevara ovih izbora. Jedino što je dobro je činjenica da je zahvaljujući Živom Zidu Goran Aleksić ušao u Sabor i pokazao svima što znači biti saborski zastupnik i boriti se za interese svojih građana. Pernara uskoro čeka suočavanje sa optužbom za falsificiranje potpisa na skupštini Živog Zida, a tada će mnogi lupati glavom o zid kad shvate koga su podržavali.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.