Sindikat policije traži smjenu ravnatelja policije i načelnika PU Zagrebačke

04.04.2016. 20:40:35

Danas smo na okolnosti događaja (teške krađe 2 kg zlata i novčanog iznosa od 280 000 eura), uputili Ministru unutarnjih poslova gospodinu Vlahi Orepić dopis, kojim smo od istoga zatražili odgovornost i smjenu Ravnatelja policije, te načelnika u PU Zagrebačkoj. Želimo podsjetiti da je u periodu od petka do ponedjeljka iz prostorija Policijske uprave Zagrebačke, počinjenjem teškog kaznenog djela TEŠKE KRAĐE otuđen navedeni novčani iznos od 280 000 eura i 2 kg zlata, a koji je od građana oduzet prije više nod 2 mjeseca, ali unatoć obvezi odgovornih nije na Zakonit način zbrinut te je zbog propusta u smještaju, nažalost isto bilo povod pojedincu ili više osoba da očito imajući saznanja počine navedeno teško kazneno djelo. Molimo Vas da naš dopis prenesete hrvatskoj javnosti, budući da nam je iskreno žao što se ovako loše stvari događaju, međutim iste po nama nije bilo moguće niti izbjeći s obzirom da smo u zadnjih nekoliko godina a posebice u zadnje vrijeme ukazivali na nezakonitosti u radu u MUP-a, propustima i sl. što je nažalost rezultiralo i ovim događajem, koji je svakako nanio veliku štetu, narušio ugled i čast MUP-a u cjelini.   NACIONALNI SINDIKAT POLICIJE MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA REPUNLIKE HRVATSKE Predsjednik: Nikola Kajkić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.