Sindikati: Ni treći krug mirenja s Vladom nije uspio!

03.06.2013. 12:33:22

Ni treći krug mirenja s Vladom nije uspio, stav je sindikata javnih i državnih službi nakon novih pregovora s Mirandom Mrsićem. Više informacija trebalo bi biti poznato nakon konferencije za novinare sindikata koja je najavljena za 13 sati, a uskoro bi se trebao oglasiti i ministar Mirando Mrsić. Podsjetimo, predstavnici 11 sindikata i Vlade u subotu su održali drugi krug mirenja u kojem su pokušali pronaći rješenje u sporu oko plaća. No, nisu se uspjeli dogovoriti. Sindikati su i dalje inzistirali na svim pravima iz Kolektivnog ugovora, dok je Vlada pristala na vraćanje prava, ali ne odmah, već kad gospodarski rast bude dovoljno velik da se osigura dovoljno novca. Kako je tada izjavio ministar Mirando Mrsić, 'gospodarski rast može biti i 0,01 posto i to ne znači da ćemo imati novca'. >> Ribić o suradnji s Vladom: Ne može se sa lažima imati dobra suradnja Osim toga, sindikati su tražili da se novi sporazum potpiše sa samo 11 sindikata koji vode pregovore, dok je Vlada tražila potpisivanje sa svim sindikatima koji spadaju u sindikate javnih i državnih službi. 'Mi tražimo precizne uvjete pod kojima će se vratiti 3 posto i precizno određenje da Vlada više jednostrano neće smanjivati', rekao je Vilim Ribić, predsjednik Matice sindikata Hrvatske. 'Sindikati zahtjevaju da se Vlada obaveže na nešto što u ovom trenutku ne možemo niti projecirati niti možemo ispuniti. Mi želimo da se potpiše sporazum o očuvanju radnih mjesta', odvratio je ministar Mrsić. Ako se tada ne postigne sporazum, sindikati najavljuju sveopći štrajk koji bi trebao blokirati zemlju. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.