Sindikati tvrde da je Linić prijetio sindikalcu: Opasan sam, čuvaj se!

21.05.2013. 17:56:55

Dogovorili su da će se u resornim ministarstvima ubuduće održavati redoviti sastanci sa sindikatima, a svako ministarstvo imenovat će osobu zaduženu za kontakt sa sindikatima.

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je održan sastanak članova pregovaračkog odbora Vlade RH s predstavnicima sindikata u državnim i javnim službama kako bi obnovili zamrli socijalni dijalog. Dogovorili su da će se u resornim ministarstvima ubuduće održavati redoviti sastanci sa sindikatima, a svako ministarstvo imenovat će osobu zaduženu za kontakt sa sindikatima. O pitanjima o kojima između Vlade i dijela sindikata postoji spor, Vlada će nastaviti razgovore s tim sindikatima. Složili su se da je nužno nastaviti razgovore o politici plaća u državnim i javnim službama te će se na sljedećem sastanku, koji je zakazan u roku od petnaest dana, u istom sastavu raspravljati o polaznim osnovama za politiku plaća u državnim i javnim službama. Uz ministra rada i mirovinskoga sustava, sastanku su nazočili potpredsjednica Vlade RH Milanka Opačić, ministar financija Slavko Linić, ministar uprave Arsen Bauk i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te zamjenici i pomoćnici ministara koji su dio Vladina pregovaračkog tima. Sindikati tvrde: Linić je predsjedniku CSH-a kazao da ga se čuva, jer je opasan čovjek Nakon sastanka na internetskim stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH objavljeno je priopćenje u kojem stoji da je ministar financija Slavko Linić prijetio predsjedniku Carinskog sindikata Hrvatske. "Prema riječima predsjednika CSH Rine Štorića, ministar financija Slavko Linić mu se obratio riječima: "Čuo sam sve najgore o tebi. Igraš se sudbinama zaposlenika. Čuvaj me se. Ja sam opasan čovjek", pišu u priopćenju iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. >>Članovi sindikata javnih službi podržali štrajk i blokadu sustava Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.