ŠIRI SE ORKESTRIRANA LAŽ: Beljak ipak nije izbačen iz stranke!?

27.09.2020. 11:34:00

Nakon što se medijima proširila vijest o tome da je šef HSS-a Krešo Beljak izbačen iz stranke, iz HSS-a je stiglo objašnjenje u kojem se navodi da taj scenarij nije moguć.

“Unatoč toma što je ‘vijest’ koja se širi medijskim prostorom ne samo netočna nego nije niti teoretski moguća, pa samim tim i smiješna, nažalost smo prisiljeni demantirati je i službeno.

Predsjednika HSS-a, bio to Krešo Beljak ili bilo tko drugi, NIJE MOGUĆE izbaciti iz stranke! Nije moguće čak niti bilo kojeg člana “po kratkom postupku”, osim u jednom slučaju. Kada bi za takav prijedlog Predsjednika (dakle u ovom slučaju Kreše Beljaka) glasovali SVI članovi Predsjedništva stranke JEDNOGLASNO.

Predsjednika stranke bira (i opoziva u slučaju neprihvaćanja izvješća čl.15. Statuta HSS-a) samo Glavna skupština HSS-a, pa ga niti jedno drugo stranačko tijelo NE MOŽE niti smijeniti, niti suspendirati, a posebno NE isključiti iz HSS-a. A Glavnu skupštinu može sazvati samo Predsjedništvo stranke, odnosno dvije trećine svih članova Glavnog odbora.

No, ovo sve je teorija. Sada o praksi, odnosno o tekućim zbivanjima u stranci, kojima se pokušava manipulirati. Na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora, većinom glasova članova imenovani su Glavni tajnik, Voditelj stručnih vijeća HSS-a, Međunarodni tajnik, te Organizacijski tajnik. Uz to, donesen je Poslovnik o radu Glavnog odbora, te je verificiran zapisnik s prošle sjednice.

Sve ostalo, što se sad pokušava širiti u medijima je jednostavno LAŽ! Bilo koja druga odluka niti je bila na dnevnom redu, niti se o njoj raspravljalo, niti glasovalo (niti se moglo raspravljati ili glasovati), tako da ulazi u sferu “naučne fantastike”. I u praksi, a posebno u teoriji.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.