Sisački branitelji podržali braniteljski prosvjed: 'Nećemo dopustiti da se izjednače žrtva i agresor' (FOTO)

06.12.2014. 19:21:38

Svi okupljeni složili su se da ne treba odustati od zahtjeva za smjenom ministra i rješenja svih braniteljskih pitanja. Među okupljenima je bio i sisački biskup, Vlado Košić. Stotinjak članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije okupilo se u Sisku ispred katedrale Uzvišenja sv. Križa s cilje pružanja potpore braniteljima koji već 47 dana prosvjeduju u zagrebačkoj Savskoj 66, ispred Ministarstva branitelja. Sisački su branitelji istaknuli da podržavaju zahtjeve za smjenom ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića, kao i donošenje Ustavnog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i odgodu primjene Zakona o mirovinskom osiguranju. Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida također je bio u Sisku, kao i predsjednik Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Ante Deur. Glogoški se osvrnuo na probleme rekavši da se odnos institucija prema braniteljima mora promijeniti, a istaknuo je i svoju vjeru u to da će se pronaći rješenje u interesu svih branitelja. "Nećemo dopustiti da se izjednače žrtva i agresor. Ostajemo kod svojih zahtjeva, a rok za njihovo ispunjenje je 15. prosinac", izjavio je Glogoški dodajući da predsjednik Vlade 1991. godine nije imao hrabrosti uzeti pušku u ruke i stati u obranu države, a sada bi trebao imati hrabrosti da smjeni ministra i preuzme odgovornost za sve što se u državi zbiva. Ante Deur se nadovezao: "Jučer se pokazalo da smo bili u pravu u pogledu svega što smo tražili. Nakon 47 dana, uspjeli smo sjesti s predsjednikom Sabora Josipom Lekom, on je pokazao ljudski dijalog i neke stvari su se pomakle." Svi okupljeni složili su se da ne treba odustati od zahtjeva za smjenom ministra i rješenja svih braniteljskih pitanja. Među okupljenima je bio i sisački biskup, Vlado Košić.      
  • Autor: T. Pšenko
  • Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.