Sisački vijećnik Koren: ‘Ima li Rkman veze s četničkim pokretom’?

12.10.2015. 19:07:21

[caption id="attachment_50668" align="aligncenter" width="460"]Sisak_Fortress-photo-by-Darko-Tepert-580x435 Photo: Darko Tepert Donatus[/caption]  
SOA-INO IZVJEŠĆE O JAČANJU SRPSKOG EKSTREMIZMA Trinaesta sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije nakratko je prekinuta kada je vijećnik Zdenko Koren (HSP) na aktualnome satu zatražio da se dožupan Bogdan Rkman (SDSS), izabran iz redova srpske nacionalne manjine, očituje o izvješću SOA-e o jačanju srpskog ekstremizma i četničkoga pokreta u Hrvatskoj. “Budući da je potvrđeno da je Rkman bio pripadnik agresorske vojske, zanima nas ima li još uvijek veze s četničkim pokretom, ili se odrekao veze s velikosrpskim eksremizmom na našem području. Mislim da bi nas on trebao upozoriti prijeti li nam ponovno eskalacija srpskog ekstremizma”, rekao je Koren. Bogdan Rkman je, odgovarajući na pitanje, rekao kako je on legalno izabran dožupan, te kako na funkciju nije došao silom. “Za moju opciju i stranku je demokratski uspjeh da u Županijskoj skupštini ima svoje predstavnike. Ja u skupštini djelujem u interesu pripadnika svoje nacionalne manjine i drugih građana. Inače, ne raspolažem informacijama iz SOA-e”, rekao je Rkman. Njegovo je izlaganje Koren popratio izlaskom iz vijećnice, dobacujući Rkmanu “sram te bilo, veličao si dostignuća četničke vojske, kada si se ispričao hrvatskom narodu i braniteljima”. Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić (HDZ) zamolila je Korena da napusti sjednicu i da se kasnije vrati. Nakon Korena, sjednicu je napustilo još nekoliko vijećnika HSP-a, kao i Branko Borković, vijećnik Zagrebačke skupštine, koji je sjednici bio nazočan kao gost. Nakon toga je sjednica prekinuta na zahtjev Kluba vijećnika HSP-a kako bi se održala konferencija za novinare na kojoj je predsjednik Kluba vijećnika i potpredsjednik HSP-a Pejo Trgovčević objasnio da su pravaši morali reagirati iz više razloga. “Najprije smo tražili razrješenje dopredsjednika Skupštine Vlade Đakovića, koji je, nakon što se kao ‘prevaga’ priklonio koaliciji HDZ-a, pristupio SDSS-u, iako njegova stranka nije prešla izborni prag. Znači li to da je SDSS postao dio Domoljubne koalicije, i da će dosadašnja domoljubna, postati otadžbinska koalicija”, upitao je Trgovčević. Na konferenciji za novinare pravaši su iznijeli i više dugih zamjerki vladajućoj koaliciji, kao što su nedostupnost informacija o poslovanju razvojne agencije Simora, odlazak županijskog izaslanstva sa županom Ivom Žinićem u Pariz i drugo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.