Sjajne vijesti iz Firence: Sandra Perković pobijedila, a još veća senzacija je druga Hrvatica!

10.06.2021. 20:00:00

Sandra Perković vratila se na pobjedničke staze u bacanju diska trijumfom na mitingu Dijamantne lige u Firenzi i respektabilnom daljinom od 68.31 metara.

Perković je najduži hitac od 68.31 metara bacila u drugoj seriji, ali joj je pobjedu donio onaj od 66.90 iz šeste serije, s obzirom da po novim pravilima pobjednika odlučuju hici prve tri u šestoj seriji. Sandra je u prvoj seriji dostigla 67.70 metara, a imala je i tri prestupa.


Sandra se 40-tak dana prije početka Olimpijskih igara očito vraća u formu nakon stanke zbog pandemije i ozljeda, a u Tokiju će tražiti treće uzastopno zlato.

Druga je u Firenzi bila Kubanka Jaime Perez (66.82), koja je bila prva na mitingu Dijamantne lige u Dohi na kojem je Perković bila tek treća, a treća je u Firenzi bila Nijemica Kristin Prudenz (64.42).

Druga hrvatska predstavnica Marija Tolj bila je četvrta s daljinom od 63.28 metara postignutoj u trećoj seriji.

Izvor: gol.dnevnik.hr

Izvorni autor: Hina/Foto: Marko Prpić/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.