Sjećanje na hrvatske vojnike i civile ubijene u Crnom potoku kod Našica

22.06.2014. 09:28:46

NAŠICE - Oko 250 ljudi okupilo se na komemoraciji u povodu 69. godina tragičnih lipanjskih događaja u Crnom potoku, mjestu masovnog pokolja više stotina vojnika i civila koji su u nekoliko kolona stizali sa križnog puta. Svečanoj komemorciji na spomen-području Crni potok, koje se nalazi u šumskom predjelu, između sela Zoljan i Gradac Našički, neposredno u zaleđu Tvornice cementa, nazočili su dožupan Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević, gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Našica Josip Miletić, županijski i gradski vijećnici te izaslanici ogranaka udruge Hrvatski domobran iz cijele Hrvatske. Komemorativnom skupu nazočili su i našički planinari, štovatelji svetog Bernarda, koji su moleći i pjevajući prošli križni put crnopotočkih mučenika. Počast nevinim žrtvama Drugog svjetskog rata odana je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te svetom misom koju je služio fra Dragutin Bedeničić, našički župnik i gvardijan, a pjesmom upotpunio crkveni zbor Snaga duha. Predsjednik Ogranka udruge Hrvatski domobran iz Našica Željko Tomić rekao je, između ostalog, kako do danas nitko nije odgovarao za žrtve u Crnom potoku. 128253 S.FRIDL Izvor: Glas Slavonije

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.