SJEĆANJE NA HRVATSKOGA GENERALA, ĐURU BRODARCA

10.07.2015. 07:02:36

brodd13. srpnja 2011. - 13. srpnja 2015.

Sjećanje na hrvatskog generala Đuru Brodarca preminulog 13. srpnja 2011. godine u osječkoj bolnici kao ŽRTVA pred pristupnih pregovora za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju poglavlja 23. - poglavlje Pravosuđe i temeljna prava. Dvije godine su protekle od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju i četiri od kako je na blagdan Majke Božje Bistričke u osječkoj bolnici nedaleko od zatvora u kojem je bio utamničen, preminuo teško bolestan hrvatski general Đuro Brodarac, a da za to proteklo vrijeme nitko nije odgovarao za njegovu smrt, što je sramota za hrvatsku državu, da ne može biti veća. Svi koji o tome šute, kao da se to nije ni dogodilo, varaju se, o tome se govori i govoriti će se, svidjelo se to nekome ili ne, privođen u lisicama, visoko podignute glave, uhapšeni hrvatski general Đuro Brodarac, na stepeništu osječkoga suda koračao je vojnički i ponosno uz pobjednički osmjeh pravednika, koji će dovijeka pamtiti sadašnji i budući hrvatski naraštaj. Hrvatski general Đuro Brodarac, legenda još za života, bio je uhapšen pod sumnjom da je počinio ratne zločine nikada dokazane tijekom Domovinskog rata, iako je za stvaranje hrvatske države dao nemjerljiv doprinos. Dragi prijatelju Đuro, za mene si bio, sada si i bit ćeš dovijeka vitez Domovinskog rata, a ne ratni zločinac, neka Nebeska Majka bdije nad dušom Tvojom i Domovinom Lijepom našom.   Dragutin Bauman član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.