SJEDNICA SABORA! Grmoja: ‘Neka predsjednik Vlade predloži četiri ministra idući tjedan ‘

05.05.2017. 13:53:30

Izaberu li zastupnici danas Jandrokovića za predsjednika Sabora, sjednica će biti zaključena, a nova će biti sazvana tek nakon lokalnih izbora Božo Petrov (MOST) stigao je u zgradu Sabora i sjedi na svojem zastupničkom mjestu. Osim Petrova, stigli su i drugi Mostovci – Vlaho Orepić, Miro Bulj i Nikola Grmoja. Sjednica sabora kasnila je zbog sjednice Odbora za Ustav. Tijek događaja: 13.40 Danas ćemo izabrati predsjednika Sabora, a kad već imamo tu većinu, stav Mosta je da predsjednik Vlade predloži četiri ministra idući tjedan da ne bi otišli na pauzu s krnjom Vladom. Vidimo da su Škibola i Saucha postali dio vladajuće većine pa nema razloga da predsjednik predloži nove ministre. Nova saborska većina su Škibola, Saucha, Lacković, Glasnović, Mišić, Pupovac i onda se mogu izabrati nove ministre- rekao je Grmoja, a iz klupe mu je Željko Lacković dobacio da nema on što ikoga prozivati. – Što ste nervozni? Smirite se, ja nikog ne prozivam, samo konstatiram- poručio je Grmoja 13.30 Reiner je započeo sjednicu nakon stanke, a kako Grmoje nije bilo u sabornici, Reiner je poručio da je izgubio pravo na riječ. Ali Grmoja se pojavio pa mu je ipak dozvolio. No Grmoja je zamolio da pričekaju i ostale kolege, na što je Reiner rekao da ne treba čekati. – Čekali smo i mi tri sata- rekao je Grmoja. 13:14 Nikola Grmoja je u ime Mosta tražio stanku vezano uz stanje u Saboru. Stanku je zatražio i Klub zastupnika Promijenimo Hrvatsku. 13:13 Potpredsjednik Sabora Željko Reiner utvrdio je kvorum sa 77 prisutnih zastupnika. 13:10 Tomislav Saucha došao je u Sabor, počinje sjednica. 12:30 Izaberu li zastupnici danas Jandrokovića za predsjednika Sabora, sjednica će biti zaključena, a nova će biti sazvana tek nakon lokalnih izbora, od 7. lipnja nadalje, čime bi Plenković imao dovoljno vremena za pronalazak nasljednika bivših Mostovih ministara. 12:20 ‘Sjednica Sabora bit će nastavljena u 13 sati. “Prvo ćemo razriješiti Božu Petrova, a onda izabrati novog predsjednika. Za imenovanje Gordana Jandrokovića imamo 76 potpisa – potpisali su i Glasnović i Saucha’, kaže za N1 Branko Bačić iz Kluba HDZ-a. “Svi naši dosadašnji koalicijski partneri iz kluba manjina su potpisali, tu su i kolege iz HSLS-a, HDS-a, Lacković, Škibola, Glasnović i nezavisni Saucha”, kazao je Bačić. Klub zastupnika HDZ-a u saborsku proceduru je uputio prijedlog za izbor novog predsjednika Sabora. Prijedlog je potpisalo 76 zastupnika. Nakon toga je SDP odustao od svojeg prijedloga da zamjenika Petrova biraju potpredsjednici.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.