SKANDAL U HV-u: Dva pripadnika konzumirala opojne droge u Litvi. Vraćaju ih u Hrvatsku

17.02.2020. 16:40:00

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, u nedjelju, 16. veljače 2020. prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe.

Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedopuštena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz vojarne.

“Naglašavamo kako je u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zlouporabu svih nedopuštenih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira i oštro osuđuje”, kazali su iz ministarstva.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Željko Puhovski/CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.