Skandal u Vukovaru: Sabo ulovljen u davanju mita. Je li to njegov kraj?

03.08.2013. 21:01:50

Afera koja trenutno trese Vukovar, mogla bi Željka Sabu koštati gradonačelničkog stolca, Objavljen je, naime, audiozapis po kojemu on vijećnici HDZ-a, Mariji Budimir, nudi mito kako bi podržala koaliciju SDP-a i SDSS-a.
Objava transkripta koji je osvanuo u medijima, a čiji su glavni akteri vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i vijećnica HDZ-a i ravnateljica škole, Marija Budimir, mogla bi ujedno značiti i kraj Sabine gradonačelničke karijere. Na audiosnimci se jasno čuje kako Željko Sabo pokušava potkupiti vijećnicu HDZ-a nudeći joj 'sve što poželi' samo da podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a. Sabo je, između ostalog, Mariji Budimir obećao mjesto u nadzornom odboru, podršku u projektima Osnovne škole Siniše Glavaševića čija je Budimir ravnateljica te, ono najzanimljivije – do 50 tisuća kuna od 'svojih sponzora'. Marija Budimir koja je snimila ove razgovore vođene u tri navrata, i za Hinu je potvrdila kako je Sabo bio spreman sve učiniti samo da ona prijeđe na stranu SDP-a i SDSS-a. Sabo joj je takvu ponudu izrekao nakon sastanka koji je u Gradskoj upravi imala s njime u vezi projekata škole. Nisam nudio mito, tužit ću sve koji mi podmeću! U razgovoru za PolitikuPlus, Željko Sabo je na pitanje kako komentira audio transkript prema kojem je nudio mito, odgovorio sljedeće: - Nije istina da sam nudio mito, kazao je prvo Sabo. Na konstataciju da se na audio snimci jasno čuje njegov glas, Sabo je rekao. - Vi vrlo dobro znate što se sve može danas napraviti i montirati. Rezolutno tvrdim da nisam nikome nudio mito. Angažirat ću odvjetnika i otkriti tko mi podmeće i sve ću ih tužiti, ustvrdio je Sabo odbijajući bilo kakvu povezanost s nuđenjem mita bilo kome. - Ponavljam, nisam nudio mito. Sve je ovo politički obračun. Vukovar je nekome vrlo važan grad, rekao je Sabo. Iako bi u pristojnom svijetu, pristojan čovjek nakon ovakvog skandala smjesta dao ostavku i odstupio s gradonačelničkog mjesta, Sabi to, sudeći po grčevitom pravdanju i prijetnjama tužbom, ne pada na pamet. Zašto je Marija Budimir gradonačelniku tako važna? Zato što je njoj ovo prvi mandat u Gradskom vijeću Vukovara koje se u posljednja dva pokušaja nije konstituiralo i preostao je još samo jedan, a ako se vijeće ni tada ne bi konstituiralo, morali bi se raspisati novi izbori. Dosadašnji pokušaji konstituiranja propali su nakon što su u oba pokušaja vijećnici SDP-a i SDSS-a, kojih je u Gradskom vijeću ukupno 12, odbili podržati imenovanje mandatnog povjerenstva na prijedlog vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića, kojih je također 12. Audiozapis pokušaja podmićivanja i potvrda Marije Budimir jasno dokazuju lošu i protuzakonitu namjeru vukovarskog gradonačelnika koji bi nakon ovoga uistinu mogao postati – bivši.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.