SKANDALOZAN NAPAD NA DEMOKRACIJU U HRVATSKOJ

11.05.2018. 14:21:42

SKANDALOZAN NAPAD NA DEMOKRACIJU U HRVATSKOJ Obersnel zabranio prikupljanje potpisa GI “Istina o Istanbulskoj” u Rijeci Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel ne dozovljava održavanje aktivnosti oko potpisivanja za Referendum za otkazivanje Instanbulske konvencije. U dopisu kojega je poslao Građanskoj Inicijativi “Istina o Istanbulskoj” istakao je da se dokument “Istanbulska konvencija” bavi pitanjem zaštite žena od nasilja. Predsjednik Stranke HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku Ladislav Ilčić za portal www. Priznajem.hr kaže da gradonačelnik Rijeke aktivnosti Građanske inicijative “Istina o Istanbulskoj” tumači kao poticanje nasilja nad ženama:

– On smatra da mi manipuliramo ljudima te nam zato ne da da sklupljamo potpise. On, dakle, negira temelj demokracije, sobodu izražavanja mišljenja. Ovo je čisti totalitarisitčki napad na demokratski poredak ove zemlje, kazao nam je Ilčić, i najavio kako je ovo loša poruka hrvatskom narodu

Napominjemokako se, u trenutku dok pišemo ovaj tekst, održava Press konferencija Građanske Inicijative “ Istina o Istanbulskoj” na kojoj predstavnici ove Inicijative govore o sličnim opstrukcijama s kojima se susreću dva dana pred početak skupljanja potpisa o Referendumu za otkazivanje Istanbulske konvencije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.