SKANDALOZNA DODIKOVA IZJAVA: ‘U Srebrenici se ne pokapaju žrtve, nego prazni lijesovi’

11.07.2021. 11:36:00

Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u subotu je u intervjuu za entitetsku novinsku agenciju Srna rekao da se na memorijalnom groblju u Potočarima ne pokapaju žrtve, već prazni lijesovi na kojima samo pišu imena.

Ponovno je negirao da se 1995. godine u Srebrenici dogodio genocid nad Bošnjacima te se, pozivajući na neimenovanog švedskog znanstvenika, rekao kako je nemoguće dokazati da je u Srebrenici počinjen genocid “imajući u vidu da ne postoji lokalni genocid”.

Kvalifikaciju srebreničkog zločina kao genocida opisao je kao “izmišljotinu Amerikanca koji je muslimanske vjeroispovijesti, profesora’.

“Ta platforma Kongresa je bila osnova za presuđivanje u Haaškom tribunalu i sada svi to nastoje održati kao takvo. To je i svojevrsno ponižavanje holokausta i genocida koji su doživjeli Židovi u Drugom svjetskom ratu. A da ne pričamo o genocidu nad Srbima”, objasnio je svoje teze Dodik.

Činjenicu da međunarodna zajednica redovito odaje počast žrtvama Srebrenice i podsjeća kako je riječ o genocidu za Dodika nije ništa drugo nego “ustrajanje  na stereotipima i manipulacijama” za što je okrivio “mržnju prema Srbima”.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.