Skandalozno: Hrvatska je u EU 'ugurana' nelagalno, Lisabonski ugovor ne predviđa proširenje EK na više od 27 članova?!

25.05.2013. 21:16:14

Na EU summitu održanom prošlog tjedna čelnici 27 država su postigli jednoglasni konsenzus da se navedena odredba Lisabonskog ugovora jednostavno ignorira te Hrvatska primi u članstvo Eu a njen predstavnik u Europsku komisiju.

Iako temeljni dokument Europske unije Lisabonski ugovor ne predviđa proširenje Europske komisije na više od 27 članova (upravo suprotno, spominje namjeru reduciranja njihovog broja), europski lideri odlučili su ga zaobići i na mala vrata ugurati i hrvatskog člana, piše njemački Spiegel. Tom odredbom Lisabonskog ugovora zapravo je bilo blokirano primanje novih članica u Uniju s obzirom da je njihovim predstavnicima imao namjeru onemogućiti sudjelovanje u glavnom izvršnom tijelu Europske unije.

Međutim, na Summitu održanom prošlog tjedna čelnici 27 država su postigli jednoglasni konsenzus da se navedena odredba Lisabosnkog ugovora jednostavno ignorira te da se Hrvatska primi u članstvo, a za njenog člana osigura dodatni stol u Europskoj komisiji.

- Bilo koji pravnik lako bi dokazao punu ništavost cjelokupne procedure, uključujući i onu 'sprdnju' od EU referenduma koju smo doživjeli u kojoj je prevažnu odluku u ime svih stanovnika Hrvatske donijela slabo informirana i svjesno, od strane vladajućih izmanipulirana,  manjina - komentirali su u pokretu Occupy Croatia.

Inače, svaki član Europske komisije košta oko 1,5 milijuna eura godišnje.

Spiegel on-line navodi kako je ustupak Hrvatskoj napravljen iz razloga kako bi se pokazalo da i male države u Europskoj uniji imaju pravo odlučivanja poput onih velikih.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.