Skandalozno pisanje Pupovčevog novinara

15.09.2013. 19:34:21

'Vukovarski čekićari daju za pravo najgorim četnicima koji su se oružano pobunili'

"Prije svega, iz samozvanog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara – niti on brani nešto što treba braniti, niti to što brani smije biti smatrano hrvatskim – poručuju da rat za njih nije gotov. Na usta vukovarskih čekićara odana je krajnja istina o "Oluji", a to je da je ona provedena (i) s ciljem masovnog etničkog čišćenja Srba, što će reći da i vukovarski juriši na ćirilicu zbilja nisu upereni protiv tog pisma, kako se kunu stožeraši.

"Vukovarska čekić-revolucija, naprotiv, daje za pravo onima koji su se oružano pobunili protiv hrvatske države, i ne samo njima, daje za pravo čak i najgorim četnicima. Jer ispada da oni nisu bili sasvim u krivi kada su tvrdili da će se u Hrvatskoj učiniti sve da se zatre srpsko ime", jedna je od izjava Marinka Čulića, koji se nakon tesanja novinarkog zanata po mnogim priznatim tiskovinama skrasio u Pupovčevim 'Novostima'.

'Ponekad imam grižnju savjesti da sam baš ja sahranio sve najbolje u hrvatskom novinarstvu. Morat ću to jednog dana raspraviti s glavnim grobarom svih tih finih mrtvih novina, Franjom Tuđmanom, s kojim sam osobno, i to me malo muči, imao više sreće nego novine u kojima sam radio. Pobijedio sam ga i na suđenju do kojeg je došlo nakon što me tužio zbog teksta o „miksanju kostiju" u Jasenovcu, što mi sigurno, znate ga, nikada nije oprostio. Ali me onda, ozbiljno sumnjam, ostavio „za sjeme", da ga iscrpno i natenane izvijestim u kakvoj su pustoši danas hrvatski mediji', piše Čulić.

U najnovijem broju "Novosti", samostalnog srpskog tjednika koje izdaje Srpsko narodno vijeće, novinar Marinko Čulić naglas promišlja o posljednjim vukovarskim događanjima, pa ga shodno tome i naslovljava "Vukovarski poučak". Čulić u svom tekstu "mudro pronire" u misli i htijenja Stožera za obranu Vukovara, i zaključuje sljedeće:

"Iznervirani Hrvati zaboravljaju skinuti ustašku kapu s glave!"

Novinar "Novosti" čija je redakcija udobno smještena u Gajevoj ulici, u srcu glavnog grada Hrvatske, izvlači i slijedeće "naravoučenije":

"To sliči na one već anegdotalne situacije iz devedesetih kada su se Hrvati strašno nervirali zato što ih se iz svijeta prozivalo zbog revivala ustaštva, toliko nervirali da bi zaboravili skinuti ustašku kapu s glave. Sada je isto", tvrdi Čulić i ponovno se okomljuje na vukovarski Stožer:

"Prije svega, iz samozvanog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara – niti on brani nešto što treba braniti, niti to što brani smije biti smatrano hrvatskim – poručuju da rat za njih nije gotov. Na usta vukovarskih čekićara odana je krajnja istina o "Oluji", a to je da je ona provedena (i) s ciljem masovnog etničkog čišćenja Srba, što će reći da i vukovarski juriši na ćirilicu zbilja nisu upereni protiv tog pisma, kako se kunu stožeraši. Ali jesu protiv ljudi koji se njime služe! Naravno, time nije rečeno ništa što oni koji žele znati već ne znaju, ali problem je što u Haagu očito spadaju u one koji ne žele znati, jer da žele, Gotovini i Markaču sigurno ne bi bile izrečene oslobađajuće presude", završne su riječi koje je novinar Čulić ispisao u centru Zagreba i čiji se list prodaje na kioscima Tiska.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.